Zoološki vrt u Bronxu
Posted by putujmojeftino on 13th February 2015
| 1453 views

Zoološki vrt u Bronxu

 

Hotele možete pronaći ovdje: HOTELI BRONX NYC

 
Najveći gradski zoološki vrt na području SAD-a je zoološki vrt u Bronxu. Ovdje se nalazi nagrađena imitacija prašume iz Konga u kojoj živi najbrojnija populacija gorila i drugih životinja iz središnjih afričkih nizina. Jednim dijelom ovoga zoološkog vrta tigrovi, nosorozi i mongolski konji se slobodno kreću, posjetitelji ih mogu vidjeti tijekom vožnje jednostačnim vlakom koji vozi od svibnja do listopada.

bronx zoo

U ovom predivnom zoološkom vrti postoji i imitacija afričke nizine u kojoj se gazele, lavovi, divlji psi i zebre također slobodno kreću. Na ovom dijelu zoološkog vrta grabežljivci su odvojeni od plijena kanalom. Babuni su ovdje nastanjeni u suhom koritu rijeke gdje se mogu vidjeti životinje koje žive u planinama Etiopije.

 

 

 

zoo in bronx nyc
U ovome zoološkom vrtu čak i ptice mogu slobodno letjeti nad prašumom. Ovdje je izgrađena umjetna litica visine 15 metara kroz koje posjetitelji mogu ulaziti. Postoje sadržaju koji jako vesele djecu kao što je jahanje na devama i neke druge atrakcije koje su dostupne samo u sezoni. Djeca u ovome zoološkom vrtu mogu puzati tunelom prerijskog psa, isprobati kornjačin oklop, penjati se paukovom mrežom i naravno, maziti i hraniti životinje.

 

 

 

zoloski vrt putovanje nyc
Na površini od 106 hektara nalaze se parkovi, šume i potoci – imitacije mnogih prirodnih staništa više od 500 vrsta i više od 4000 životinja. Osim već navedenih staništa ovdje se nalaze: vrt leptira, svijet gmazova, nastamba za vodene ptice, nastamba za miševe, močvara pernate divljači, svijet tame, nastamba za majmune, Madagaskar…

 

 
U zoološkom vrtu posjetitelji mogu ići u obilazak pješice, jednotračnim vlakom samo u sezoni, a za razgledavanje je ipak najbolja žičara koja također ima svoju sezonu rada.
Ovaj zoološki vrt otvoren je 1899. godine i za sada je vodeći u svijetu po brizi za ugrožene životinje kao što su snježni leopard i indijski nosorog.

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close