Brooklyn NYC
Posted by putujmojeftino on 13th February 2015
| 1310 views

Brooklyn

Hotele u Brookly-nu potražite ovdje: BROOKLYN POVOLJNI HOTELI

 

brooklyn
Brooklyn je mjesto nevjerojatnog mješanja Arapa, Talijana, hasidskih Židova, stanovnika Kariba i Rusa, nevjerojatno mjesto suživota toliko različitih kultura.
U Brooklynu se nalazi prvi muzej na svijetu projektiran I izgrađen posebno za djecu. Otkad je osnovan taj muzej je uzor i inspiracija, ali i mentor mnogih dječjih muzeja svijeta. Osnovan je 1899., a 1976. je preseljen u modernu zgradu čiji tlocrt ima oblik labirinta. Smatra se da je ovaj muzej jedan od najmaštovitijih dječjih muzeja na svijetu koji je nakon renoviranja udvostručen. Ovaj muzej organizira posebne izložbe i događaje na kojima djeca uče povijest, o planetu Zemlji, drugim kulturama te mnogim drugim djeci zanimljivim temama.

brooklyn town nyc
Najveće I najstarije mjesto kulturnih događaja u Brooklynu je Glazbena akademija (BAM – Brooklyn Academy of Music) koja je osnovana 1858. i u njoj je Bruklinška filharmonija.
Zanimljivi dijelovi Brooklyna za posjetiti su i povijesni rezidencijalni dijelovi: Park Slape i Brooklyn Heights. Park Slape je enklava gradskih kuća u viktorijanskom stilu koja se razvila 1880 – tih godina.

 

 

brookly mannhattan
Jedna od najljepših umjetničkih zbirki u SAD – u nalazi se upravo u muzeju Brooklyna. Ovome muzeju veliku važnost daje zbirka Indijanaca. Muzej je otvoren 1897. godine, zgrada muzeja bila je zamišljena kao najveća kulturna građevina svijeta. U muzeju se nalazi 28 prostorija složenih po razdobljima te mnoge druge vrijedne zbirke.
U Brooklynu možete vidjeti New York Aquarium koji je površine 66 hektara uz more. U New York Aquariumu živi oko 350 vrsta životinja. U Muzeju Coney Islanda u Brooklynu možete vidjeti izložene mnoge predmete vezane uz vožnju, stare uspomene u razne suvenire.
U Brooklynu osima navedenih imaju još mnoge atrakcije i posebnosti koje je svakako vrijedno vidjeti I posjetiti.

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close