Najljepši gradski parkovi u Europi
Posted by putujmojeftino on 3rd May 2015
| 3260 views

Najljepši gradski parkovi u Europi
Europa je bogata zelenim parkovima punim drveća, zelenila i veći dio godine predivnim cvijećem. Ukoliko želite pobjeći od stresa i prošetati na svježem zraku parkovi su idealno mjesto za to. Neki od prelijepih parkova Europe su:

 
Parc des Buttes Chaumont – Pariz
Parc des Buttes Chaumont je javni park koji se nalazi u sjeveroistočnom dijelu Pariza. Po veličini je peti park Pariza. U parku se ističe hram de la Sibylle nastao po uzoru na hram Vesti u Tivoliju smješten pedeset metara iznad vode na litici.

 
Hyde Park – London
Hyde Park svake godine milijuni turista i građana Londona posjećuju ovaj park koji se prostire na 350 hektara. U ovom prku su mnoge znamenitosti između ostalih, spomen fontara princezi Diani, Serpentine jezero i govornički kutak. Park nudi razne aktivnosti kao što su jahanje, tenis, biciklizam, veslanje i sl.

 
Park Maksimir – Zagreb
Park Maksimir je krajem 18. i početkom 19. stoljeća formiran na periferiji grada, no danas ga posve okružuju gradski kvartovi. U ovom predivnom parku možemo pronaći stoljetnu hrastovu šumu, potoke i livade koje su dom mnogim biljnim i životinjskim vrstama. Ovdje je evidentirano više od stotinu vrsta ptica.

 
El Retiro Park – Milano
El Retiro Park je dio gradske povijesne i botaničke baštine.

 

 

Tiergarten Park – Berlin
Tiergarten park smješten je u centru grada blizu poznatih atrakcija kao što su Brandenburška vrata. Ovaj park je veći za 210 hektara od Hyde parka u Londonu. Ovaj park je Friederich III. krajem 17. stoljeća odlučio sačuvati za narod i proglasio ga parkom koji je nekoliko puta tijekom vremena redizajniran.

 
Phoenix Park – Dublin
Phoenix Park se prostire na 707 hektara i jedan je od najvećih europskih parkova unutar nekog glavnog grada. Park je osnovan 1662. godine.

 
Englischer Park – München
Englischer Park – Engleski vrt jedan je od najvećih urbanih parkova svijeta. Izgled je promijenio tijekom godina, no sve je počelo naredbom Carla Theodora da je javni gradski park napravi uz rijeku Isar. Projekt je dao u ruke britancu Benjaminu Thompsonu koji je za to vijeme radio za bavarsku vojsku. Park je dobio ime Englischer Park jer je rađen u stilu engleskih parkova.

 
Villa Borghese – Rim
Villa Borghese u Rim napravljena je također u engleskom stilu. To je treći najveći park u Rimu koji sadrži brojne atrakcija, građevine i muzeje.

 
Park Güell – Barcelona
Gradnja parka Güell započela je 1900. godine. Ideja je bila naselje za bogate u zelenilu nedaleko centra grada sa šezdesetak kuća i nekoliko javnih zgrada, no kako je interes kupaca kojima je naselje bilo namjenjeno potpuno izostao glavni izvođač radova je projekt prodao gradskim vlastima i 1926. godine Park Güell otvoren je kao javni park.

 
Crystal Palace Gardens – Porto
Crystal Palace Gardens su romantični vrtovu u centru Porta koji zauzimaju oko 8 hektara. Dizajnirao ih je u 19. stoljeću Émille David njemački pejzažni arhitekt uz izgradnju Palacio de Cristal (Crystal Palace). Ovi vrtovi su još uvijek zadržali izvorni izgled i pružaju predivni panoramski pogled na rijeku Douro i grad Porto.

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close