Muzeji u Europi koje morate vidjeti
Posted by putujmojeftino on 3rd May 2015
| 1469 views

Muzeji u Europi koje morate vidjeti.

Europa je puna muzeja koji nam govore o ljudskoj povijesti. U ovom članku Vam prestavljamo nekoliko koje zasigurno treba posjetiti.

 
The British Museum
The British Museum nalazi se u Londonu. Ovaj muzej dokumentira i ilustrira ljudsku povijest i kulturu. Svojim stalnim postavom koji broji 8 milijuna primjeraka najveći je i najopsežniji muzej koji ilustrira i dokumentira priču o ljudskoj kulturi od njezinih početaka do danas sa svih kontinenata.


Louvre
Muzej Louvre je jedan od najvećih na svijetu i jedan je od simbola Pariza. Louvre je najposjećeniji muzej na svijetu koji godišnje posjeti više od 9,7 milijuna posjetitelja. Površina muzeja je 60 600 četvornih metara gdje je izloženo gotovo 35000 objekata od prapovijesti do 21. stoljeća.


Kuća Anne Frank
Kuća Anne Frank nalazi se u Amsterdamu na adresi Prinsengracht 263. Anna Frank se skrivala s još sedam osoba od nacista skoro dvije godine i za to vrijeme je pisala dnevnik. Kada su ju pronašli smještena je u koncentracijski logor. Dnevnik Anne Frank postao je slavan kada je pronađen nakon njezine smrti.


Rijksmuseum
Rijksmuseum je nastao 1800. godine u Haagu, 1808. godine je preseljen u Amsterdam. Prva lokacija u Amsterdamu je bila Royal Palace, dok je druga Trippenhuis. Ovaj muzej je obnavljan deset godina što je stajalo 375 000 000 €. Glavnu zgradu je ponovno otvorila kraljica Beatrix. Muzej je 2013. godine bio najposjećeniji muzej u Nizozemskoj s rekordnim brojem posjetitelja od 2,2 milijuna.


Pompidou
Centar Georges Pompidou – skraćeno Pompidou nalazi se u Parizu. U Pompiduo se nalazi ogromna biblioteka, Musée National d’Art Moderne – najveći muzej moderne umjetnosti u Europi i IRCAM – centar za glazbu i akustična istraživanja. Ime je dobio po Georgesu Pompidou, predsjedniku Francuske od 1969. do 1974. koji je naručio izgradnju ovoga muzeja, službeno otvorenog 31. siječnja 1971.

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close