8 Razloga zašto posjetiti Pariz
Posted by putujmojeftino on 4th October 2015
| 6873 views

8 Razloga zašto posjetiti Pariz
Niste još bili u Parizu? Ovo je naš osobni top 10 zašto posjetiti Pariz.

francuska pariz

1. Hrana

Možda vam je smiješno vidjeti hranu kao izbor broj jedan, ali vjerovali ili ne, hrana je gotovo 40% uvijek jedan od top 3 razloga zašto netko istražuje svijet, odmah uz rame sa kulturom i upoznavanjem novih ljudi i jezika. Mi osobno volimo jesti nešto novo, a Pariz ima najveći izbor raznolike hrane u Europi i najveći izbor u Francuskoj pa ga to radi savršenim izborom za putovanje ako volite isprobavati sve i svašta.

Versailles pariz

2. Versailles

Volite li povijest, dvorce i sve ono po čemu je Francuska povijest poznata? Versailles je mjesto za vas! Royal Opera, Grand Canal, Chateau de Versailles, hram ljubavi itd. Nebrojeno je stvari koje možete vidjeti i iskusiti u Versaillesu.

Louvre 2

3. Umjetnost

Što više možemo reći od muzej. Ako želite u muzej onda je Pariz mjesto za vas jer on ima 3 u top 10 muzeja svijeta, jedini grad na svijetu sa 3 muzeja koji se nalaze u top 10 muzeja svijeta. Louvre, Orsay i Nacionalni muzej. Bila bi prava šteta da sa svoga života ne posjetite Pariz i pogledate Mona Lisu koja se nalazi u Louvreu.

pariz za dvoje

4. Noćni život

Francuska je poznata po super izlascima, klubovima, kabareima itd. Ako posjećujete Pariz bilo bi šteta da ne uživate barem malo u ovim izazovima.

Pariz in love 2

 

5. Eiffel toranj

Ovo morate vidjeti za svoga života, jednostavno morate i nikad za to nije kasno! Ovaj toranj broji više od 250 milijuna posjeta i bio bi grijeh jednog putnika da za svojeg života ne bude jedna znamenka u tom broju i s ovim brojem posjeta ovo je najposjećenija atrakcija na svijetu. Ako dođete nešto ranije ujutro ili kasnije iza 21h na večer stepenice za penjanje na prva dva kata Eiffela će biti prazne ili barem neće biti velikog reda za čekanje. Za posjet Eiffelu odvojite barem 2h.

champ elysse

6. Kupovina

Od igle do traktora, u Parizu možete kupiti sve, ali posebno se ističu skupe modne marke, pa ako ste jedan od onih koji vole markiranu odjeću, ovo je za vas raj na Zemlji! Prošećite Elizejskim Poljanama (Champ Elysee) i pogledajte neke od najboljih trgovina na svijetu. Osim što možete pronaći velika sniženja možete pronaći i neke stvari koje se mogu kupiti samo u Parizu.

7. Disneyland

Pariz je uvijek bio poseban po ovome, a svi smo mi jednom bili mali ali smo mali i sada kada smo veliki zar ne, priuštite sebi jedan odlazak u Disneyland!

8. Parkovi

Pariz je jako poznat po svojim parkovima, posjetite neke od njih, primjerice Luksemburške vrtove.

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close