Zračna luka London Stansted
Posted by putujmojeftino on 24th February 2016
| 7592 views

Zračna luka London Stansted se nalazi na 64km udaljenosti od centra Londona. Smještena je sjeveroistočno od Londona te je otvorena 1943godine. London Stansted zračna luka  je u Velikoj Britaniji četvrta  najprometnija zračna luka i jedno od najbrže rastućih zračnih luka u Europi koja je samo u 2013 godini imala protok od gotovo 18 milijuna putnika. Terminal i njegov sadržaj luke uključuju razne stvari, od desetaka kafića, restorana i duty free trgovina, ova zračna luka ima i vlastitu kapelicu, wc sa tuševima i još dosta drugih multifunkcionalnih objekata. Ryanair je glavni prijevoznik za zračnu luku Stansted i dnevno ima na stotine letova. Iz Hrvatske se s Rynairom leti iz Zadra, Pule, Osijeka za London Stansted. Iz Trsta Ryanair također nudi letove za zračnu luku Stansted isto kao i iz Venecije. Iz ove zračne luke Ryanair ustupa letove na veliko broj međunarodnih destinacija pa je to odličan izbor za stop-over i presjedanje.

Kako od zračne luke do centra Londona:

Zračna luka Stansted ima odličnu povezanost sa Londonom. Svakih 60 min vlak Stansted Express povezuje London sa London Stanstedom, put između grada i aerodroma traje samo 45min. Ovo je ujedno i najbolji način prijevoz od i do grada. Od ostalih prijevoza imate normalno taksi ili autobus. Najjeftiniji način je onaj od Easybusa koji ponekad imaju akciju sve po 1 funtu gdje nude usluge transfera po ultra niskim cijenama. Najskuplji, a ništa brži način prijevoza je taksi, koji mi nikad nebi preporučili za London jer je to užasno skup luksuz.

Photo: by fjvsoares/Depositphotos
Photo: by fjvsoares/Depositphotos

Službena stranica aerodroma:

http://www.stanstedairport.com

Zašto je ovo dobro znati ?

Mnogi misle da je Heathrow obavezan kada se leti za London, to je pogrešno jer Stansted nije ništa lošiji. Do ovog aerodroma voze nama poznati sljedeći prijevoznici.