Varanasi – Indija
Posted by putujmojeftino on 22nd November 2015
| 4513 views

Ako tražite nešto nadasve egzotično i ne tako uobičajeno to je zasigurno Vararanasi, jedan od najstarijih gradova svijeta. Ovaj grad je naseljen više od 4000 god, a poznatiji je i kao Beneres i jedno od najsvetijih mjesta hinduizma. Staro hinduško ime za Varanasi je “Kashi” što ujedno znači “grad svijetla”, a kvaliteta svijetla je ovdje stvarno fascinantna. Varanasi je poznat po svojih Ghatovima. Ghat znači niz kamenih stuba, a neke od tih ghatova su bili sagrađene od slavnih ‘Maharadža’ čije se palače još uvijek uzdižu iznad njih. Ako ste ikad u filmovima vidjeli tisuće ljudi kako se kupaju u Gangesu i vrše svoje obrede. To možete svakodnevno vidjeti u ovome gradu. Molimo vas da kliknete na fotografije koje se ovdje nalaze kako bi ih vidjeli u puno njihovoj kvaliteti.

Varanasi kao grad božanstva. Za hinduse je od velikog značenja i svaki hindus za svoga života barem jednom mora posjetiti ovaj grad. Grad vrvi lokalnim stanovništvom, ali i turistima, najviše backpackera i onih koji traže novu vjeru. Cijene su niske, prijevoz je kvalitetan i jeftin, no oprez s hranom jer tko nije navikao ili nije oprezan mogao bi završiti s nešto težim probavnim smetnjama jer higijena na žalost baš i nije na visokom nivou na koji smo navikli.

Source: LenaSerditova/Varanasi/depositphotos
Source: LenaSerditova/Varanasi/depositphotos

Ono što možemo savjetovati je da obavezno platite jeftino putovanje čamcima po Gangesu kada jednom pronađete svoj put do Varanasija.

 

 

Kako do Varanasija?

Najbolje je sa Turkish Airlinesom do New Delhija odakle ima lokalni let za Varanasija, cijena povratne karte može varirati ovisno o akciji Turkish Airlinesa (od 449 do 529 eura) dok je let od Delhija za Varanasi u prosjeku 300 kuna.

 

 

Smještaj u Varanasiju?

Za izbor smještaja imate hotel ili hostel, hostele izbjegavajte jer u ovom dijelu svijeta nisu sigurni. Hoteli imaju jako veliku razliku u cijeni, sve se radi o lokacijama, ono skuplji hoteli su uvijek locirani u novom dijelu grada, a oni jeftiniji u starom dijelu koji možda i nije tako čisti i kvalitetni, ali je jako jeftini i ono što putnik mora iskusiti kako bi osjetio pravu Indiju. Cijene smještaja mogu biti i ispod 50 kuna po danu boravka, pa kao što već znate, to je stvarno niska cijena.

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close