Top savjeti za putovanje u Indiju
Posted by putujmojeftino on 15th June 2015
| 11878 views

Nekoliko savjeta koje morate znati prije puta u Indiju

Kao što svi znamo Indija je velika država u kojoj je način života potpuno drugačiji od našega. Stoga vam donosimo nekoliko važnih činjenica koje morate znati prije puta u Indiju.

 
1) Kada kupujete vodu u Indiji pogledajte ju pažljivo, može se dogoditi da je punjena u već korištene prazne boce i da nije sterilizirana.

 
2) Postoje odvojene linije za strance pri ulazu u npr. Taj Mahal i druge slične znamenitosti i vrlo često možete doživjeti das u različite cijene ulaznica za strance i indijsko stanovništvo.

 
3) Vjerojatno ćete na željezničkim kolodvorima sličnim mjestima doživjeti da vam netko nudi prijevoz, obilazak i upoznavanje grada ili slično…. Da biste to izbjegli ponašajte se kao da nekogačekate (npr. već naručenog vozača koji kasni).

 
4) Smještaj u Indiji je vrlo povoljan, vrlo pristojan hotel možete pronaći već od oko 100 kn.

 
5) Većina hotela nudi prijevoz od željezničkog kolodvora ili zračne luke što je poželjno ukoliko dolazite noću, tu uslugu naplaćuju, cijena ovisi od hotela do hotela.

 
6) Kada dođete u hotel prvo pogledajte sobu, provjerite cijenu te se potom složite ostajete li ili ne…

 
7) Svoje mjeso u vlaku rezervirajte tjedan dana unaprije kako bi uspjeli dobiti “pristojno” mjesto. Poznato je da su u vlakovima Indije vrlo velike gužve.

 
8) Većina kolodvora ima posebnu liniju za strance.

 
9) Na željeznički kolodvordođite ranije jer su vlakovi točni. Mnogi se zaustavljaju na samo 2 do 4 minute što je vrlo malo za gužvu u kojoj se nađete prilikom ulaska u vlak.

 
10) Ukoliko imate rezervirano sjedalo u vlaku, nalazi se u određenom vagonu. Veće postaje imaju elektronske znakove koji pokazuju točno gdje će se vaš vagon zaustaviti što je vrlo korisno zbog već spomenute gužve na kolodvorima.

 
11) Ako ste na putovanju vlakom i u jednom gradu Indije planirate ostati jedan dan, na nekim kolodvorima možete ostaviti prtljagu koja vam prilikom razgledavanja grada nije potrebna, pokažete kartu za daljnje putovanje te potom možete ostaviti prtljagu na sigurnom za oko 10 rupija po danu. Neki kolodvori imju sobe za odmor, koje možete iznajmiti također uz pokazanu kartu vrlo povoljno, te sobe su vrlo oskudno opremljene.

 
12) Prijevoz Tuk Tuk-om je znatno povoljniji od taksija.

 
13) Za shopping si uzmite dovoljno vremena, prvo razgledajte jer postoje znatne razlike u cijenama kod raznih prodavača. Prodavači će biti vrlo ljubazni, vjerojatno će vas pitati jeste li prvi puta u Indiji, a to sve s jednim ciljem, da saznaju koliko vam mogu naplatiti, stoga budite oprezni i mudro odgovarajte na pitanja prodavača.

 
14) Možda će zvučati čudno, ali ako želite koristiti toilet papir uvijek ga nosite sa sobom.

 
15) Dobro pazite kako se odnosite prema kravama koje susretnete, imajte na umu da je krava sveta životinja u Indiji.
Ukoliko se netko sjeti još korisnih savjeta i činjenica vezanih za posjet Indiji ili želi podijeliti svoje iskustvo iz ove predivne zemlje, slobodno pišite kao komentar ispod članka na našoj facebook stranici

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close