Top 7 najviših zgrada svijeta
Posted by putujmojeftino on 30th May 2015
| 1343 views

Top 7 najviših zgrada svijeta
1) Kingdom Tower
Kingdom Tower trenutno je u fazi izgradnje. Planiran je završetak 2019. Kingdom Tower se gradi u gradu Jaddahu u Saudijskoj Arabiji. Planirana visina ove zgrade je 1000 metara te će imati 167 katova i koristiti će se u razne namjene.

 


2) Burj Kalifa
Burj Kalifa dovršena je 2010. godine u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Burj Kalifa je visoka 828 metara, ima 163 kata i koristi se u razne namjene.


3) Suzhou Zhongnan Center
Suzhou Zhongnan Center trenutno je u fazi izgradnje u Suzhou JS u Kini. Planiran je završetak 2020. godine. Prema planovima, Suzhou Zhongnan Center trebao bi biti visok 729 metara, imati 138 katova i koristiti se u razne svrhe.


4) Wuhan Greenland Center (1)
Wuhan Greenland Center trebutno je u fazi izgradnje u gradu Wuhan HB u Kini. Planiran je dovršetak radova 2017. godine. Zgrada bi trebala biti visoka 636 metara, imati 125 katova i koristiti se u razne svrhe.


5) Shanghai Tower
Shanghai Tower nalazi se u gradu Shanghai SH u Kini. Dovršena je ove godine (2015.). Zgrada ima 121 kat i visoka je 632 metra. Koristi se u razne svrhe.


6) KL 118
KL 118 nalazi se u Kuala Lumpuru, u Maleziji. Trenutno je u fazi izgradnje. Planiran dovršetak je 2019. godine. Zgrada bi trebala biti visoka 610 metara, imat će 118 katova i koristiti se za razne svrhe.


7) Makkah Clock Royal Tower Hotel
Makkah Clock Royal Tower Hotel nalazi se u gradu Mecca u Saudijskoj Arabiji. Izgradnja je dovršena 2012. godine. Visok je 601 metar i ima 120 katova. Makkah Clock Royal Tower Hotel koristi se u svrhu hotela.

 

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close