Booking.com
Top 30 gradova svijeta koje morate posjetiti za života
Posted by putujmojeftino on 4th May 2021
| 649 views

Ako volite putovati onda znate koliko putovanja nagrađuju, koliko se dobrih stvari možete vidjeti i naučiti dok se putuje i kako je ulaganje u putovanje najbolje uložen novac. Predstavljamo vam popis od 30 destinacija koje morate vidjeti za života.

Iskreno se nadamo da ste već posjetili neka od ovih mjesta. Neka mjesta su blizu i relativno ih je lako i povoljno za posjetiti, ali neka mjesta su jako daleko i putovanja do njih nisu jeftina niti jednostavna. Još ovakvih lista možete pronaći u fejs grupu najbolje destinacije – klikni.

Credits. New York central park by seanpavonephoto/ can stock photo

New York

Prvo pa muško! New York je jedan od najvećih i najslikovitijih gradova na svijetu. Ovo je grad koji baš nikada ne spava.  Provjerite – Putovanja u NYC

Credits. Paris, Montmartre/ kavalenkava/ bigstockphoto

Pariz

Po nama ovo je najromantičniji grad Europe. Pariz je grad svjetlosti, mode i kulture. Za putovanja klikni ovdje – Putovanja u Pariz.

Credits. Santorini by epicstockmedia / can stock photo

Santorini, Oia

Otok Santorini je najljepši otok Europe i ostao nam je najdraži otok koji  smo posjetili do sada. Santorini slovi kao najromantičniji otok svijeta. Za putovanja pogledaj ovaj link – Putovanje na Santorini.

Credits. Rio, Brazil by Rocharibiero/ can stock photo

Rio de Janeiro

Rio u Brazilu je jedan od najzabavnijih gradova svijeta. Najbolje bi bilo da ga posjetili sljedeće godine kada će se napokon ponovno održati nezaboravan karneval.

credits: London by david novi/123rf

London

London je Europska verzija New Yorka. Uživat ćete u muzejima, restoiranima i šetnjama poznatim ulicama i trgovima. Pogledaj ovdje – Putovanja u London.

Credits. Barcelona by Fazon123 rf photos

Barcelona

Najravniji grad na svijetu. Barcelona je istinska ljepotica Mediterana i grad koji morate vidjeti. Za cijene i putovanja vidi ovdje – Putovanje u Barcelonu.

Credits. Marakeš, Maroko by Kess16/ bigstockphoto

Marakeš

Marrakech (Marakeš) je najljepši i najveći grad Maroka i pružit će vam jedno zaista posebno iskustvo. Za putovanja u Maroko vidi link – Putovanja u Maroko

Source: Scaligeri/Depositphotos

Rim

Kažu da svi putevi vode u Rim, a mi kažemo, ako i ne vode, trebali bi! Rim će vas oduševit spomenicima, hranom, šetnicama i atmosferom. Za putovanaj vidi ovdje – Putovanja u Rim

Credits. Lisabon by rfx/can stock photo

Lisabon

Super slikovita destinacija koju morate vidjeti. Lisabon je najsunčaniji grad Europe. Potražite putovanja ovdje – Putovanja u Lisabon.

Credits. Florence by IvanTagan from can stock photos

Firenza

Firenca (Firenza) je kolijevka renesanse i najljepši grad u Toskani u Italiji. Za odmor preporučujemo putovanje između svibnja i kraja rujna.

credits. Madrid by Ventdusud/can stock photo

Madrid

Uz Barcelonu morate vidjeti i Madrid, predivan i slikovit grad u unutrašnjosti Španjolske. Potpuna suprotnost Barceloni. Vidi ovdje – Putovanja u Madrid.

Credits: Bangkok by lucaluk/can stock photo

Bangkok, Tajland

Posjetite Bangkok, jedan od najegzotičnijih gradova svijeta. Ponude potražite ovdje – Putovanja u Bangkok

Credits: Jezero Buyan, Bali by Violin/Can Stock Photo

Bali, Denpasar

Otok Bogova – Bali je super egzotična destinacija na kojoj ćete uživati kao kralj.  Ako želiš na Bali vidi ovdje – Putovanja na Bali.

Credits: Anse Lazio, Seychelles by Iakov Kalinin/ 123rf photos

Sejšeli, Mahe

Još jedna daleka i egzotična destinacija koju morate vidjeti. Drugačiji od Balija i Maldiva, Sejšeli su nešto zaista posebno.

Credits: Havana, Cuba by Kerel Miragaya/ 123rf photos

Havana, Kuba

Havana je stari predivan grad koji se polako mjenja, ali je i dalje originalan i tu i dalje prevladava stari kubanski duh. Posebna destinacija koja će vas oduševiti. Pogledaj – Putovanja na Kubu.

credits. Tokyo by Spavone/123rf

Tokyo, Japan

Čarobni Tokyo je jedan od najvećih i najslikovitijih gradova. Ako želite vidjeti najveći i najljepši grad Japana i želite doživjeti tu posebnu kulturu onda morate vidjeti Tokyo.

Credits: Malta by tyler olson/ 123rf photos

Malta, Sliema

Otok Malta je još jedna predivna destinacija koju jednostavno moramo staviti na ovaj popis. Bogata povijest i kultura, odlične plaže i vrhunska gastro ponuda. Vidi ovdje – Putovanja na Maltu.

Credits: Athens, Greece by cge2010/ bigstockphoto

Atena

Atena je jedan od najstarijih i najljepših gradova Europe. Ako želite doživjeti onu pravu i originalnu Grčku onda morate vidjeti Atenu.

Credits: San Francisco by rudi1976/ can stock photo

San Francisco

Ovaj grad slovi kao najljepši grad u Americi. San Francisco je zaista posebno mjesto u kojem ćete uživati.

credits: Siena by mkistryn/can stock photo

Siena

Još jedan predivan grad Toskane i Italije koji morate vidjeti za života. Siena njeguje jednu dugu i bogatu povijest i kulturu.

Credits: Istanbul by tomas1111/ photos by 123rf

Istanbul

Grad koji leži na 2 kontinenta, Istanbul je jedan od najvećih i najljepših gradova Europe. Pogledajte ovdje – Putovanja u Istanbul.

Credits: Palermo Sicily by Parilov, Bigstockphoto

Palermo, Sicilija

Posjetite Palermo na Siciliji, stari i slikovit grad koji će vas oduševit kulturom, gastro ponudom i spomenicima.

Credits: Amsterdam by Olgacov/can stock photo

Amsterdam

Amsterdam je bez premca najzabavniji grad Europe. Nije sve u zabavi, ovaj grad ima i ogroman broj znamenitosti, kulturnih spomenika i muzeja. Pogledajte – Putovanja u Amsterdam

Credits. Sevilla by SeanPavonePhoto/ can stock photo

Sevilla

Glavni grad regije Andaluzija u Španjolskoj. Sevilla je zaista jedan poseban biser koji njeguje bogatu povijest i kulturu.

Credits. Malaga, Spain by seanpavonephoto/ can stock photo

Malaga

Još jedan biser Španjolske koji morate posjetiti. Malaga je drugi najveći grad Andaluzije i jedan od najslikovitijih gradova na Mediteranu.

Credits: Los Angeles USA by chones/can stock photo

Los Angeles

Velik i moćan grad u kojem se nalazi Hollywood, Venice Beach,  Bevery Hills i još mnoštvo lokacija koje ste imali priliku gledati na tv-u.

Credits: Berlin by S.Pavone/123rf

Berlin

Berlin je grad koji zna kako treba živjeti. Slikovit i prepun kulture i spomenika.

Credits. Beč by xbrchx/ bigstockphoto

Beč

Na samo 3,5h autom od Zagreba nalazi se najčistiji grad u Europi. Beč je predivan, a oduševit će vas kulturom i spomenicima.

Credits: sborisov photo/can stock photo/San Marco

Venecija

Biser Italije i jedno od najromantičnijih mjesta svijeta. Venecija je udaljena manje od 4h autom od Zagreba.

Source: BryanB/123rf

Meksiko City

Posjetite Meksiko City jer je ovo jedan od najvećih gradova svijeta i pružit će vam predivan prikaz kolonijalne arhitekture i bogate povijesti ove zemlje.

Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close