Što obavezno učiniti ukoliko vas netko opljačka ili izgubite stvari na putovanju?
Posted by putujmojeftino on 27th May 2015
| 2346 views

Što obavezno učiniti ukoliko vas netko opljačka ili izgubite stvari na putovanju?
Najveći strah svakog putnika je zasigurno da će ga netko opljačkati. Što trebate učiniti ako se nađete u toj situaciji?
Biti spreman na sve, što znači:

 

Source: depositphotos
Source: depositphotos

– uplatiti putno osiguranje koje vam pokriva otuđene stvari i novac u određenom iznosu, putno osiguranje nije skupo
– novac koji nosite sa sobom mudro rasporedite; nešto novca u torbu, nešto na drugo, sigurno mjesto uz sebe i nešto u cipelu, to vam vjerojatno neće puno pomoći, no ukoliko vas okradu, ovo iz cipele koliko smiješno zvučalo imat ćete za hranu i boravak u nekom hostelu dok druge probleme riješite, stoga imajte to na umu.
Tražite pomoć u hotelu/hostelu u kojemu ste odsjeli. Ukoliko su stvari nestale iz vaše sobe u hotelu u kojemu ste odsjeli, vjerojatno će vam moći pomoći. Ukoliko nije mogu vam pomoći tako što će vam dati da s njihovog telefona nazovete policiju, svoju ambasadu ili nekoga tko vam može pomoći, poslati novac, dati savjet što učititi i sl.
Posjetite vaše veleposlanstvo ukoliko ste opljačkani u stranoj državi. U veleposlanstvu možete pokrenuti postupak izrade nove putovnice ukoliko vam je ona s kojom ste doputovali ukradena.
Ukoliko su vam ukradene bankovne kartice obavezno, prvom prilikom obavijestite svoju banku o krađi kako se iste kartice ne bi zlouporabile i kako vam onaj tko ih je ukrao nanio znatnu financijsku štetu trošeći novac s vašeg računa.
Preuredite putne planove tako što ćete pokušati odgoditi kupljene povratne karte, tražiti povrat novca od ulaznica i sl.
Nakon što nekako nabavite novac, netko vam pošalje ili ste imali u već spomenutoj cipeli, obavezno sačuvajte račune za kupljenu odjeću i ostale neophodne higijenske potrepštine kako bi ih mogli prikazati svom putno osiguranju.

Source: Scanrail/Depositphotos
Source: Scanrail/Depositphotos

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close