Prijevoz između Zagreba i zračnih luka u Veneciji
Posted by putujmojeftino on 6th July 2015
| 18157 views

Gotovo 40% naših ponuda za putovanje uključuje let iz jedne od zračnih luka smještenih kod Venecije. Mnogi ljudi nas pitaju zašto iste ponude nemamo sa polaskom iz recimo Zagreba. Odgovor je uvijek isti, zato što je razlika u cijeni vrlo velika. Drugi razlog je to što je recimo Marco Polo zračna luka mnogo veća nego što je Pleso te imaju nekoliko puta više letova, linija i naravno bolje uvjete za putovanje. U ovom tekstu vam donosimo sve načine kako do zračnih luka u Veneciji. Osobono smo koristili ove uvjete i provjerili smo sve opcije. Ušteda na nekim letovima može biti i do 1000 kuna po osobi, dok je putovanja iz Zagreba do Venecije u prosjeku nešto kraće od 4h. Ukoliko nemate problema sa cijenama polaska iz Zagreba molimo vas da ignorirate ove savjete i putujete onako kako vam vaš budžet dozvoljava.

Kolika je ušteda?

 • Ovisno o putovanju. Na dalekim destinacijama može se uštedjeti i do 3000 kuna za 2 avionske karte.
 • Cijena putovanja za 2 osobe između Zagreba i zračnih luka u Veneciji ne prelazi 100 eura.
 • Napominjemo kako osim uštede imate i bolje uvjete kao što je opcija direktnog leta ili ponuda svakodnevnih letova sa manjim presjedanjima.

Kako do zračne luke Marco Polo?

 • Marco Polo je zračna luka iz koje putujete ukoliko koristite usluge Volotea, Easyjet, Vueling, Alitalia, Air France, Iberia, Tap Portugal, Tunis Air, Lufthansa itd.
 • Na izbor imate autobus sa GK Zagreb kojeg ustupa Croatia bus i koji vozi direktno u Veneciju. Autobus staje na kolodvoru u Veneciji odakle imate svakih 5 min shuttle autobus koji košta 6 eura.
 • Drugi izbor je da koristite 2 autobusa. Prvi autobus je Zagreb – Rijeka po cijeni od 60 kuna dok je drugi autobus Rijeka – Venecija već od 120 kuna.
 • Još jedna opcija je autobus Zagreb – Trst po cijeni od 120 kuna (Croatia Bus) odakle imate vlak svakih 30 min za Veneciju.
 • Prijevoz automobilom iznosi 750 kuna (gorivo + cestarina) + parking u Veneciji 4eura/dan, što je dobra opcija ako vas putuje 3-4 pa možete dijeliti trošak.
 • Naša preporuka je da koristite uslugu GoOpti Hrvatska. Osobno smo vidjeli kako rade i imaju super uvjete. Ono što oni nude je direktni prijevoz iz Zagreba do zračne luke Marco Polo.
 • Ako koristite autobus cijena po osobi iznosi 120 kuna + 6 eura za shuttle autobus po smjeru kretanja.
 • Vlak do Venecije je 18 eura (povratno) + autobus 60 kuna za Trst  + 6 eura shuttle autobus.

Kako do zračne luke Treviso?

 • Jedan od načina je autobusom Autotransa do Trsta za 60 kuna iz Rijeke ili 120 kuna iz Zagreba odakle imate vlak za Treviso (presjeda se u Mestreu).
 • Drugi način je naravno usluga GoOpti Hrvatska koji također nudi uslugu transfera u zračnu luku Treviso.
 • Još jedan način je autobusom do Venecije uz uslugu Croatia busa odakle imate autobus shuttle za Treviso po cijeni od samo 2 eura / smjer.
 • Iznos za relaciju Zagreb – Treviso u prosjeku biva oko 350 kuna po osobi. U slučaju da vas ide 3 ili 4, najbolja je opcija automobilom.
 • Napominjemo kako je cijena 350 kuna za polazak iz Zagreba, svi koji se nalaze oko Rijeke, Opatije, Crikvenice mogu autobusom povoljnije pa cijena tada iznosi oko 270 kuna za transfer.

Autobusne karte i linije provjerite ovdje:

AUTOTRANS

ČRNJA TOURS

CROATIA BUS

TRENITALIJA

ATVO ITALIJA

GOOPTI

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close