Povijesne palače i kuće u Beču
Posted by putujmojeftino on 19th March 2015
| 1369 views

Povijesne palače i kuće u Beču

vienna2
Ulicama četvrti Stephansdom dominiraju velike barokne kuće. Izvan središta Beča su veličanstvene ljetne palače u kojima su živjeli habsburški carevi i aristokracija za vijeme toplih srednjoeuropskih ljeta. Neke kuće možete gledati samo izvana, dok interijere nekih predivnih bečkih kuća možete posjetiti. Neke od poznatijih kuća i palača u Beču su:
Kuća Sigmunda Freuda koja se nalazi u Bergstrasse gdje je Freud živio od 1891. do 1938. godine.
Neidhartova kuća fresaka u kojoj se nalaze freske su iz 1400. godine i pokazuju pjesme srednjovjekovnog minezingera Neidharta van Reuenthala. Freske ukrašavaju blagavaonicu bivše kuće bogatoga urara.
Palača Kinsky ovo je zapravo kuća Johana Lukasa von Hildebrandta izgrađena je za obitelj Daun. Wirch Philipa Daun bio je zapovjednik gradskog garnizona, dok je njegov sin Leopold Joseph Daun bio feldmaršal Marije Terezije.
Figarova kuća u kojoj je Mozart živio od 1784. do 1787. godine. U ovoj kući Mozart je komponirao jedno od svojih najslavnijih djela Figarov pir.
Hofburg je mjesto gdje se nekoć nalazio stan u kojemu su živjeli Franjo Josip i carica Elizabeta. Ovdašnji apartmani imaju više od dvadeset soba, ceremonijalnu dvoranu i već spomenuti stan.
Palača Schönbrunn koja je izgrađena sa željom da bude na razini palače Versailles koja se nalazi blizu Pariza. Ovo je palača J.B.Fischera von Erlacha. Njezinim dijelovima je kasnije konstrukciju izmijenio arhitekt Marije Terezije Nikolaus Pacassi.
Zum blauen Karpfen što u prijevodu znači k plavom šaranu – štuko reljef plavog šarana i friz kita ukrašavaju pročelje ove kuće iz 17. stoljeća u Annagasse (Aninoj ulici).
Belvedere su ljetne palače princa Eugena izgrađene na mjestu nekadašnjih južnih predgrađa Beča. Projektirao ih je Johann Lukas von Hildebrandt. U njima su danas smješteni važni muzeju austrijske umjetnosti.
Zimska palača princa Eugena koju su projektirali J.B.Fischer von Erlach i Johann Lukas von Hildebrandt. Ovo je barokna palača neobičnog stubišta.

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close