Posjetite čarobni Velden, Portschach i Vrbsko jezero – predivan vikend izlet
Posted by putujmojeftino on 14th March 2024
| 58 views

Velden se nalazi na manje od 3h autom od Zagreba, a tu nalazimo i jedno od najljepših jezera u Austriji. Savršen tip izlet odmora za termine između 4 i 9mj ove godine. Za boravak predlažemo vikend iako možete naravno boraviti i duže. Osim Veldena posjetite i  Portschach koji se nalazi uz isto jezero (Vrbsko).

Na jezeru Wörthersee možete uživati u toplom, gotovo mediteranskoj klimi s konstantno ugodnim temperaturama.  Ova zajednica nije samo poznata kao ljetovalište na obali, već i kao glazbena Meka. Za boravak u Portschachu birajte Werzer resort wellness hotel ili Parkhotel wellness resort. Ova dva resorta su najbolji izbor za odmor na jezeru.

Credits. Austria, Velden, jezero by mdworschak, dreamstime

Na odmoru u Pörtschachu glazba svira cijele godine! Šetališni bazen s toboganom i skakaonicom, tri vanjska bazena, loptanje, sportski sadržaji na vodi, kao i biciklističke i planinarske staze upotpunjuju slobodne aktivnosti na Vrbskom jezeru.

Umirujući morski zrak i gotovo mediteranska klima pozitivno utječu na vaše blagostanje. Cvjetna šetnica koja se proteže uz jezero i prirodni Landspitz idealni su za sanjarske i opuštajuće sate odmora. Gustav Mahler i Johannes Brahms, da navedemo samo dva umjetnika, rano su cijenili šarmantnu privlačnost Pörtschacha.

Pörtschach jednostavno ima sve – doživite raznolikost zadivljujućeg prirodnog krajolika, koji ništa ne ostavlja po strani ljubitelje planinarenja ili ljubitelje brdskih bicikala. Ali i u području konferencija i kongresa Pörtschach ima puno iskustva i uživa veliku popularnost.

Velden ima odlične resorte koji nude top wellness i spa, ima odlična kupališta te jako velik broj aktivnosti kroz cijelu godinu.  Za odmor u Veldenu predlažemo hotel Eden park ili Rocket rooms Velden.

Provedite svoj odmor na kupanju, sportski ili wellness odmor na jednom od najljepših mjesta na jezeru Wörthersee: u Pörtschachu! Na raspolaganju su vam brojni smještajni kapaciteti.

Najbolje stranice za jeftina putovanja, vikend izlete i ljetovanja:

Credits: Velden am vrbsko jezero by nikolpetr 123rf