Parkovi Beča
Posted by putujmojeftino on 8th January 2016
| 1514 views

Beč je odlčna vikend destinacija koja je zbog povoljnog prijevoza i velikog broja povoljnih hotela i apartmana i vrlo pristupačna destinacija za Hrvate, Slovence i Srbe. Predstavljamo vam najpoznatije i najljepše parkove Beča koji su odličan izbor za posjetiti u proljeće sredinom travnja i kroz cijeli svibanj. Do Beča možete svakodnevno autobusom za 270kn s GK Zagreb ili vlakom za 58 eura za povratnu kartu. Za sve one koji žele putovati osobnom vozilom napominjemo kako je cijena dnevne karte parkinga 4 -7 eura, ali mnogi hoteli imaju besplatan parking za posjetitelje. Beč je udaljen 4h vožnje autom iz Zagreba.

Bec by AndreyKR Depositphotos
1. Schonbrunn Park
Predivan park pod nazivom Scloss Schonbrunn uključuje malo jezero, fontanu i predivan labirint unutar parka.

 
2. Stadtpark
Nalazi se na lijevoj strani obale rijeke. Nastao je kao umjetni park uz obalu još davne 1862. godine. Ovaj park je najpoznatiji po spomeniku kralja Walcera, Johanna Straussa.

 
3. Augarten
Najstariji park Beča je veliki i romantični Augarten. Javni park koji je nastao još od 1775. godine. Ovdje se godišnje događaju mnoga društvena zbivanja i mogu se vidjeli mnogobrojne bečke atrakcije.

 
4. Burggarten
Park Burggaten je rano posjećeno mjesto lokalnog stanovništa, a nalazi se odmah iza nacionalne knjižnice. Park je uređen u formalnom britanskom stilu. Unutar parka se nalazi kultni i vrlo lijep restoran kao i autohtoni bečki kafić.

 
5. Volkgarten
Park Volkgaren se prostire od Burgtheaters do Heldenplatza. Ovaj park je mjesto okupljanja lokalnih studenata i mlađe populacije, a vrlo je i fotografiran od strane turista. Unutar ovog parka možete pronaći repliku Atenskog hrama Theseusa.

Source: Copit1606/depositphotos
Source: Copit1606/depositphotos

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close