Najljepši vrtovi svijeta
Posted by putujmojeftino on 8th December 2015
| 3188 views

Najljepši vrtovi svijeta
Na svijetu postoje mnoga mjesta koja kriju prave rajske vrtove u obliku vrtova i parkova. Ako ste ljubitelj cvijeća posjetite barem jedno od sljedećih mjesta.

 
1) Monetovi vrtovi, Giverny, Francuska
Selo Giverny je prava meka za Monetove fanove i ljubitelje impresionizma. Claude Monet je živio ovdje od 1883. pa do svoje smrti 1926. godine. Posjetite njegovu kuću, ali i predivni vrt koji se nalazi na imanju gdje je Monet prikaza svu svoju umjetničku inspiraciju. Pgledajte jezero ljiljana kao i slavni japanski most.

 
2) Kyoto, Japan
Ovi vrtovi su prepuni ugodnih sadržaja. Ovdje možete pronaći jezro sa malim otocima i jedan od najljepših prikaza cvijetanja na svijetu.

 
3) Generalife vrtovi, Granada, Španjolska
Ljepota Alhambre je u korištenju vode. U Islamskoj kulturi čistoća vode simbol je raja. Sagrađen na brdu iznad slavne tvrđave Generalife je bila ljetna palača gdje bi se vladari povukli u osamu sa svojim haremima. Ulaznice za Alhambru iznose 12 eura, dok je ulaznica za Generalife 6 eura.

 
4) Keukenhof, Lisse, Nizozemska
Ako posjećujete Nizozmsku i ljubitelj ste cvijeća nema boljeg od posjetiti Keukenhof u proljeće kada osim predivnih skulptura i jezera tamo možete pronaći 4,5 milijuna tulipana u cvatu.

 
5) Isola Bella, jezero Maggiore, Italija
Godine 1632. vojvoda od Boromelske obitelji počeo je transformirati ovo mjesto u fantaziju posvećenu svojoj ženi Isabelli. Kada bi tadašnji stanovnici mogli vidjeti ovo mjesto ne bi ga mogli prepoznati. Barokne vile s luksuznim vrtovim, predivnim terasama i kipom jednoroga.

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close