Makarska bilježi loš početak ljetne sezone – 30% manje gostiju
Posted by putujmojeftino on 19th June 2023
| 339 views

Prema podacima Indexa i drugih portala, Makarska je suočena s padom broja noćenja i gostiju od prethodnih godina, a poskupljenje također igra značajnu ulogu. Makarska, jedno od popularnih turističkih odredišta u Hrvatskoj, suočava se s izazovima na početku ljetne sezone. Prema podacima objavljenim na Index.hr-u i drugim portalima, grad je zabilježio pad od čak 27% u broju noćenja i gostiju u usporedbi s prošlom godinom, te 30% manje nego u rekordnoj 2019. godini.

Jedan od ključnih faktora koji su utjecali na ovakav rezultat je vremenski uvjeti. Ovogodišnje nepovoljno vrijeme, uključujući kišu i niže temperature tijekom početka ljeta, moglo je odvratiti mnoge turiste od posjeta i produženja boravka na ovom predivnom obalnom području. Loše vremenske prilike nisu samo smanjile broj dolazaka, već su također utjecale na odluke turista da provedu manje vremena na plažama i aktivnostima na otvorenom.

Drugi značajan faktor koji se ističe kao mogući uzrok lošeg početka sezone je primjetno poskupljenje. Prema mišljenju lokalnih turističkih stručnjaka, Makarska je ove godine doživjela značajno povećanje cijena u usporedbi s prethodnim godinama. To je rezultiralo visokim troškovima ljetovanja, uključujući smještaj, hrana i usluge, što je moglo odvratiti neke potencijalne posjetitelje.

Dok su cijene uvijek osjetljiva tema u turizmu, poskupljenje na ovom razini može biti ključni faktor koji utječe na odluku turista o odabiru destinacije. Turistička industrija u Makarskoj, kao i drugdje, treba pažljivo balansirati između pružanja kvalitete usluge i održavanja konkurentnih cijena kako bi privukla i zadržala goste.

Unatoč izazovima s kojima se suočava na početku sezone, Makarska ima potencijal da se oporavi tijekom ostatka ljeta. Važno je da lokalne turističke vlasti i dionici zajedno rade na promociji i poboljšanju turističke ponude

Booking link – klikni, preko ovog linka dobijete uvijek najbolju cijenu za odmor. Klikni, upiši destinaciju, izaberi broj osoba I broj dana, odnosno termine. Odmah dobivaš najbolju ponudu I listu svih dostupnih smještajnih jedinica.

Klikni ispod za najbolju ponudu hotela na otocima.

Credits: Makarska, croatia by tupungato, 123rf photos

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close