Četvrt Invalides i Eiffelov toranj
Posted by putujmojeftino on 11th February 2015
| 922 views

Invalides i Eiffelov toranj

 

eiffel tower
Ovaj dio Pariza je dobio ime po impozantnom Hotel Des Invalides kojega je sagradio Louis XIV. U periodu od 1671. do 1676. godine. za svoje beskućne i ranjene vojnike te kao spomenik vlastitoj slavi. U središtu se nalazi zlatni krov crkve Dome Kralja Sunca gdje je i posljednje počivalište Napoleona Bonapartea koje je prebačeno 19 godina nakon njegove smrti gdje je položeno u velebni sarkofag, 1840. sa groblja Sv. Helena.

 

 

eiffel towers
Ovaj dio Pariza obuhvaća Ecole Militaire iz 18. stoljeća na uglu Avenue de la Motte Picquet, Parc du Champ de Mars koji se proteže sve do Seine i Eiffelovog tornja. Na avenijama oko Eiffelovog tornja nalaze se mnoga veleposlanstva te druge vrlo raskošne zgrade.
U ovome dijelu grada Pariza obaveno posjetite i pogledajte: naravno simbol Pariza, Eiffelov toranj, no ne zaboravite: Rue Cler, Hotel des Invalides, Hotel Matignon, Ecole Militaire, Assemblee Nationale Palais – Bourbon. Za ljubitelje muzeja tu se nalaze: Musee de l´Armee, Musee Maillol, Musee Rodin. Tu se nalazi crkva Dome, predivni vrtovi Invalides te mnoge znamenitosti.

Hotele u Parizu potražite ovdje: HOTELI U PARIZU

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close