5 nevjerojatnih činjenica o jezeru Como
Posted by putujmojeftino on 7th July 2015
| 2026 views

5 nevjerojatnih činjenica o jezeru Como

Uz zapanjujući planinski krajolik prekrasne lokalne kulture Como je jedan od najpopularnijih talijanskih odredišta. Ova prekrasna destinacija odredište je mnogih turista koji uz jezero Como uživaju u raznovrsnim aktivnostima, atrakcijama i kulinarskim delicijama.

 
Jezero Como je treće po veličini talijansko jezero

Jezero Como ima površinu od 146 km 2, jedno je od najvećih jezera po površini u Europi. Jezero je ledenjačkog podrijetla i u obliku slova “Y” koji je stekao tijekom formiranja. Ovo jezero je jedno od najboljih ljetnih destinacija za veslanje, kajak i razne ljetne aktivnosti na vodi.

 
Jezero Como je odredište slavnih

Jezero Como je velika prirodna ljepota koju okružuje ugodna klima te ga zbog toga posjećuju bogate i slavne ličnosti kao što su George Clooney, Brad Pitt i Catherine Zeta Jones. Uz njih i u povijesti je ovo jezero bilo magnet za utjecajne i poznate ljude u svim razdobljima još od Rimskoga Carstva. 1867. godine Mark Twain posjetio je jezero, dok je Ernest Hemingway jezero Como spominjao u svojim djelima.

 
Jezero Como je jedno od najdubljih jezera u Europi

Jezero Como je planinsko jezero formirano tijekom ledenog doba. Zbog načina formiranja jedno je od najdubljih planinskih jezera u Europi. Na svojoj najdubljoj točki jezero Como je duboko preko 425 metara.

 
Poznato filmsko mjesto
Oko jezera Como je bujna vegetacija i predivni gradovi koji ga okružuju. Popularno je mjesto za snimanje holivudskih filmova. Jezero Como mjesto je snimanja filma Oceanovih dvanaest u kojemu je glumio George Clooney. Ostali filmovi koji su snimani u blizini jezera su: filmovi Jamesa Bonda Casino Royale iz 2006. godine, kao i Star Wars: Klonovi naparadu, snimljen 2002. godine.

 
Obala jezera dulja je od 160 km

 

 

Jezero Como je u obliku obrnutog “Y”, što znači da jezero ima jednu od najdužih obala u Europi. Istezanje na duljinu od 160 km u duljinu jezero Como je dom za neke od najdramatičnijih i najimpresivnijih krajolika u južnoj Europi. Trajekti i parobrodi nude odličan pogled posjetiteljima na obalu tijekom njihovog odmora uz predivno jezero Como.

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close