Booking.com
Vodič za putovanje u Egipat
Posted by putujmojeftino on 6th August 2018
| 5591 views

Egipat je država u sjeveroistočnoj Africi. Ova država na zapadu graniči s Libijom, na jugu sa Sudanom, na istoku s Izraelom i Gazom, a na sjeveru sa Sredozemnim morem. Neka od odredišta koja preporučujemo posjetiti prilikom putovanja u Egipat su Giza, Kairo, Aleksandrija, Hurghada, Luksor i Shar el Sheikh. Potražite putovanja ovdje – daleka putovanja svijetom.

Kada posjetiti Egipat?

Zbog svoje blage klime i vrlo visokih temperatura Egipat se isplait posjtiti kroz gotovo cijelu gdinu. Naravno ako želite kupanje na obali Egipta onda trebate putovati između svibnja i listopada. Moramo upozoriti kako su temperature od lipnja do rujna vrlo visoke i dosežu i do 40°C. Ako želite ugodne temperature od oko 25°C putujte u travnju, svibnju, listopadu ili studenom.

Kairo

Kairo je najposjećenija destinacija Egipta i jedan je od najmnogoljudnijih gradova svijeta te broji više od 20 milijuna stanovnika. Iako danas vrlo malo turista odlučuje posjetiti Kairo zbog problema u državi i gradu i dalje je to vrlo lijepa destinacija za posjetiti koja je sigurna ako se držite turističkih dijelova.

Što posjetiti u Kairu?

 • Piramide u Gizi
 • Egipatski muzej
 • Stari grad
 • Džozerovu piramidu
 • Džamiju Al Azhar
 • Kairski toranj
 • Bazar Khan el Khalili

Kako jeftino putovati u Egipat?

Prva opcija je gotovo uvijek putovanje s putničkim agencijama jer nude charter letove, ali ta putovanja znaju biti dosta skupa, kako je ovo stranica o najjeftinijim putovanjima predlažemo drugu opciju, a ona je da sami organizirate putovanje u Egipat.

Cijene letova iz Hrvatske za Kairo i Aleksandriju kreću se već od 1800 kn na više, a uključuju presjedanja s prijevoznicima Turkish Airlines ili s Lufthansom. Mnogo povoljnije letove možete pronaći na Skyscanneru i to s polaskom iz Budimpešte, Venecije ili Beograda.

Smještaj u Kairu

Bez obzira odlučite li se za boraak u Kairu, Aleksandriji ili drugim gradovima Egipta uvijek ćete pronaći jeftin smještaj preko stranica Booking ili Hotelscombined. Preko stranice Hotelscombined možete pronaći velik broj all inclusive resort hotela i to po vrlo pristupačnim cijenama.

Za boravak u Kairu preporučujemo da gledate hotele s 4 ili 5* jer su u prosjeku njihovi hoteli znatno lošijih usluga od onih u Europi. Noćenje u hotelu s 5* u prosjeku iznosi 200 kuna po osobi.

Zašto posjetiti Egipat?

 • Zbog jeftinog shoppinga
 • Egzotične hrane
 • Veličanstvenih piramida
 • Crvenog mora
 • Jeftinih all inclusive resorta
 • Vrlo ugodne klime i visokih temperatura.

Najbolje informacije o sigurnosti, idejama što vidjeti i cijenama potražite na forumu TripAdvisor. Odličan izbor vodiča na engl. jeziku možete kupiti preko Lonely Planet trgovine.

credits. Giza by IvanTagan/123rf
Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close