Booking.com
Razlozi zašto izbjegavati putovanja s putničkim agencijama
Posted by putujmojeftino on 16th January 2016
| 46187 views

Neka vas ne zbuni ovaj naslov, ne savjetujemo vam da izbjegavate putničke agencije u svakom slučaju, nego savjetujemo da ne koristite njihove usluge ukoliko želite putovati na budžetu, proći jeftinije i uštedjeti novac. Svakodnevno dobivamo upite jesmo li mi putnička agencija, koja je razlika između nas i putničke agencije i zašto su naše ponude tako povoljne.

 

U nastavku možete pročitati odgovore na ovakva i slična pitanja.  Ako sami želite provjeriti razlike u cijenama jednostavno let koji nudi putnička agencija pronađite sami klikom ovdje – SKYSCANNER, a za hotele koje nudi putnička agencija provjerite klikom ovdje – HOTELSCOMBINED. Uvjerite se u razlike u cijeni između putovanja kojeg sami organizirate i onog koje plaćate njima. Klikom na link ispod uvijek možete pronaći bolju ponudu za hotel od one koju vam nude putničke agencije

KLIKNITE I POGLEDAJTE NAJJEFTINIJI SMJEŠTAJ

Source: Scanrail/Depositphotos
Source: Scanrail/Depositphotos

Kada putovati s putničkom agencijom?
Kada želite da netko sve organizira za vas i da vas vodi kroz cijelo putovanje. Ukoliko imate problem s poznavanjem stranih jezika (poželjno je obavezno znanje engleskog jezika) tada je dobro koristiti usluge putničke agencije koja će sve obaviti za vas. Ukoliko imate strah od putovanja u nepoznato i imate potrebu putovati u grupi s vodičem što vam ulijeva povjerenje.

Kada izbjegavati putovanje s putničkom agencijom?

Kada želite izbjegavati vrlo visoke namete, takse i pristojbe putničkih agencija iz financijskih razloga. Ukoliko razumijete engleski jezik u tolikoj mjeri da se možete samostalno snalaziti na novim destinacijama. Engleski jezik je u većini slučajeva jedini jezik koji trebate razumijeti kako bi putovali svijetom. Kada želite sami birati hotel, dan kada letite i uživati na destinaciji onako kako vama odgovara bez da vam netko određuje što, kako i kada. U dosta slučajeva putničke agencije rezerviraju hotel izvan centra grada zbog kojeg ćete ovisiti o njihovom prijevozu i samim time nećete moći doživjeti destinaciju onako kako želite. U planu putovanja imaju mnogobrojne izlete i ulaznice za atrakcije koje vas možda neće zanimati, ali će vodič s ostatkom grupe otići i vama prepustiti da se sami snalazite ili ostanete u hotelu. Restorani i mnoge zabavne aktivnosti koje će organizirati putničke agencije nisu tako dobri kao što mislite, ali su uključeni jer agencija ima ugovor s njima i na neki način će vam to dodatno pokušati naplatiti.

Source: Belchonock/Depositphotos
Source: Belchonock/Depositphotos

Koja je razlika između nas i putničkih agencija?
Nismo putnička agencija i to bi vam trebalo biti jasno. Nemamo proviziju na putovanja koja rezervirate dok putnička agencija uzima veliku proviziju i mnogo sitnih uplata koje kada ih zbrojite iznose mnogo. Sva naša putovanja koja pronađemo za vas uvijek uključuju pristojbe zračnih luka. Putničke agencije pokušavaju sakriti pravi iznos putovanja na način da su cijene prikazane bez pristojbi te vam sitnim slovima na kraju ponude dodaju te pristojbe koje vrlo često iznose i po nekoliko tisuća kuna. Iste putničke agencije pokušat će obrazložiti ove iznose da se uvijek moraju platiti pristojbe što je i točno, ali u isto vrijeme i velika laž jer sve avionske karte koje kupite sami već ionako imaju uključene takse i pristojbe.

 

Važno je znati da mi možemo ponuditi letove s low cost prijevoznicima koje vi možete u rezervirati paypalom ili karticama i putovati daleko povoljnije nego što je slučaj za letove s kompanijama koje lete iz recimo Zagreba. Za primjer navodimo letove za Dubai iz Budimpešte s Wizzairom ili letove po 3-4 eura iz Venecije sa Ryanairom. Ovakve ponude su nešto što agencije ne nude.  Ispod ovog teksta pogledajte nekoliko primjera.

Source. SergeyNivens/Depositphotos
Source. SergeyNivens/Depositphotos

Primjer 1. ponuda putničke agencije
Valentinovo u Parizu 4 dana avionom iz Zagreba već od 2499 kuna po osobi. Unutar teksta pisat će + pristojbe zračnih luka 799 kuna. Ukupan iznos putovanje 3298 kuna.

 

Primjer 1. naša ponuda
Valentinovo u Parizu avionom iz Zagreba već od 1850 kuna po osobi. Sve pristojbe su uračunate i nema nadoplate. Ukupan iznos 1850 kuna.

Obrazloženje:
Hotel koji pronađemo za vas nije ništa lošiji od onog koji nudi putnička agencija, a let je isti odnosno putujete istim avionom kao i oni koji su kupili ponudu putničke agencije. Ušteda je 1448 kuna po osobi, izračunajte kolika bi bila ušteda ukoliko putuje obitelj. Jedini trošak koji vi imate u odnosu na putovanje s putničkom agencijom je prijevoz do zračne luke i prijevoz do hotela. Naravno kako putujete bez vodiča trebate znati osnove engleskog jezika i sami rasporediti vrijeme.

Primjer 2. ponuda putničke agencije
Putovanje na Maldive 8 dana avionom iz Zagreba već od 7995 kuna. Unutar teksta pisat će + pristojbe 3795 kuna. Ukupan iznos putovanja je 11790 kuna po osobi.

 

 

Primjer 2. naša ponuda
Putovanje na Maldive 8 dana avionom iz Zagreba već od 5900 kuna. Pristojbe su uračunate i nema nikakve nadoplate. Ušteda je 5890 kuna po osobi.

Obrazloženje:
Ušteda u našoj ponudi iznosi 5890 kuna po osobi za sličan hotel koji nudi putnička agencija i let s avionom za mnoge datume pa i one za koje putnička agencija nema ponudu. Dodatni trošak su hrana i piće, prijevoz do hotela i vodič. Ukoliko znate engleski jezik vodič vam nije potreban, hrana i piće za boravak od 8 dana ni približno ne iznose 5890 kuna, a prijevoz do hotela ne mora uopće biti skup nego čak i jeftin jer sami birate na kojem otoku želite boraviti pa samim time možete uzeti i hotel na udaljenosti od 30 minuta vožnje brodom od zračne luke. Ako putuju dvije osobe ušteda je toliko velika da si čak možete priuštiti i privatnog vodiča za vrijeme boravka ili iskoristiti ušteđen novac za rezerviranje skupih resorta koje vam niti jedna putnička agencija neće ponuditi po toj cijeni.

Takse i pristojbe
Takse i pristojbe postoje, ali ne na način na koji ih prezentiraju putničke agencije. Ako sami želite kupiti avionsku kartu na službenim stranicama aviokompanija tada ćete uvidjeti kako nema nikakvih dodatnih naknada za izdavanje karte putem interneta i kako su te avionske karte uspoređujući s onima koje ustupa putnička agencija povoljnije. Naravno morate znati da putnička agencija pokušava zaraditi što više kako bi platila vodiča, djelatnike i ostale vlastite troškove. Ovim putem ih ne osuđujemo, ali pitamo vas jeste li vi osoba koja treba usluge putničke agencije ili ste spremni putovati jeftinije bez usluge vodiča.

Individualna putovanja kod putničkih agencija
Razumijemo visoke cijene putničkih agencija kod grupnih putovanja s vodičem, ali ne možemo opravdati visoke cijene individualnih putovanja bez grupe i vodiča. Putnička agencija će vam ponuditi da za vas rezervira avionsku kartu i hotel i na to će vam staviti dodatne pristojbe koje iznose i do 40% ukupnih troškova. Jednostavno nas možete kontaktirati i pronaći ćemo vam istu avionsku kartu i hotel bez ikakvih dodatnih pristojbi. Kada već putujete individualno zašto biste plaćali dodatne troškove.

Source: Vbaleha/Depositphotos
Source: Vbaleha/Depositphotos

 

 

 

 

Kliknite ovdje i provjerite najbolje cijene za hotele i apartmaneBooking.com

Važno!
Sve gore napisano ne odnosi se na jednodnevna putovanja koja su kod putničkih agencija najbolje što možete rezervirati i nitko tomu ne može konkurirati. U slučaju da tražite jednodnevno putovanje autobusom preporučujemo usluge putničkih agencija.

Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close