Booking.com
Kako rezervirati putovanja online i kako koristiti našu stranicu
Posted by putujmojeftino on 28th January 2016
| 69299 views

VODIČ KAKO REZERVIRATI PUTOVANJE ONLINE I SLUŽITI SE OVOM STRANICOM. Nakon više od 35 milijuna posjeta i gotovo 190 000 fanova na našoj facebook stranici nadali smo se da više nema ljudi koji imaju problem sa online rezervacijama i da sada već svi znaju kako se kupuju putovanje koja se nude na ovoj stranici, ali na žalost svaki dan i dalje primamo desetak upita kako i što napraviti povodom rezerviranja i lakšeg snalaženja na našoj stranici.

U nastavku teksta pokušali smo ukratko tekstom i sa priloženim fotografijama objasniti kako koristiti našu stranicu i kako rezervirati ponude. Molimo vas da pronađete dio koji vas zanima i detaljno pročitate i pogledate priložene fotografije prije bilo kakvih dodatnih pitanja. Za sva pitanja uvijek preporučujemo da pogledate PITANJA I ODGOVORE.

 

Najjeftinije hotele uvijek rezervirajte klikom na tražilicu ispod.Booking.com

Kako rezervirati avionsku kartu na stranici Skyscanner

Kako rezervirati avionsku kartu putem Skyscanner stranice smo već pisali i taj članak možete i pronaći na našim stranicama klikom ovdje: SKYSCANNER. Ono što morate znati je da mi samo prosljeđujemo link do ponude na stranici Skyscanner i da klikom na link za avionsku kartu na našoj stranici, a taj isti link vas preusmjerava do orginalne ponude.

Kako dalje rezervirati pogledajte u članku o skyscanner stranici. Pitanja kao što su “Kako to sve plaćamo” ili “koliko iznose provizije”  ili “koliko stoje takse i pristojbe” imaju odgovor i on glasi – nama ne plaćate apsolutno ništa, a svoju avionsku kartu kupujete na stranici Skyscanner koja će vas preusmjeriti na službenu stranicu prijevoznika gdje je pronađen let ili kod posrednika koji prodaju avionske karte. Neki od posrednika su stranicetripsta, tripair, travelgenio i bravofly.

UVIJEK PREPORUČUJEMO da prvo birate kupnju preko službene stranice prijevoznika, a između ostalog Skyscanner će uvijek dati link i preusmjeriti na takvu ponudu.

Plaćanje avionske karte online je paypalom ili karticama (Visa, Diners, Amex). Na žalost kod kupnje aviokarte online ne možete plaćati u ratama. Određene agencije će uz visoku proviziju dati opciju plaćanja na rate dolaskom u njihov ured i kupnjom aviokarte u agenciji, ali ovo nije agencija i mi ne uzimamo proviziju i samo pronalazimo najjeftinije letove koje zatim možete po izboru sami platiti online i ušedjeti ponekad i do 40% na let.

 

U primjeru ispod možete vidjeti, nakon što ste kliknuli na link za avionsku kartu unutar naše ponude stranica će vas preusmjeriti i po primjeru ispod (fotografija ispod) možete vidjeti kako je let iz Venecije za Maldive po cijeni od 3662 kune, a da bi rezervirali ovu avionsku kartu morate kliknuti na oznaku SELECT i sljediti dalje upute online.

Uvijek provjerite da je cijena unutar opcije CHEAPEST jer još postoje BEST & FASTEST kao druge dvije opcija, a one ponekad imaju drugačiju cijenu (u ovom slučaju istu).

 

Nakon što kliknete na link koji je prikazan iznad vaša stranica vas preusmjerava na Skyscanner ili njemu slične stranice. U primjeru ispod možete vidjeti fotografiju kako bi recimo mogla izgledati ponuda kada jednom kliknete na naš link iznad koji vas preusmjeri na drugu stranicu gdje trebate izvršiti rezervaciju.

Ovo je primjer stranice Travelgenio koja redovito u ponudi ima vrlo povoljne avionske karte. Klikom na oznaku BOOK THIS FLIGHT stranica bi bas preusmjerila još jednom, ovaj put na dio gdje upisujete podatke tko putuje i plaćate karticom avionsku kartu. Ako kliknete na link za avionsku kartu koju mi nudimo, ali želite putovati za nešto drugačiji datum, tada bi trebali kliknuti na oznaku MODIFY SEARCH i unjeti drugačije datume polaska i povratka kako bi vam Travelgenio u ovom slučaju odmah ponudi avionsku kartu za vaš novi termin putovanja.

Travelgenio1

Nakon što bi kliknuli na oznaku “Book this flight” stranica vas preusmjerava na dio gdje birate dodatnu prtljagu, osiguranje za putnike, upisujete podatke o putniku i plaćate. Jedino što trebate znati je nešto malo eng. jezika i možete ovo rezervirati u manje od 2min vremena.

Ako imate problem sa engleskim, ali pričate njemački jezik tada u vrhu stranice imate izbornik i možete prebaciti na njemački, talijanski ili francuski jezik. Hrvatski jezik nije podržan kao i kod ostalih  online stranica za rezerviranje avionske karte.Booking.com

 

 

 

Kako rezervirati smještaj?

Već smo pisali o najboljim, najvećim i najpovoljnijim stranicama za rezerviranje hotela i apartmana. Molimo vas za detalje da pogledate klikom ovdje: Recenzije stranica za rezerviranje smještaja. Osobno najviše koristimo Hotelscombined ili Booking.

Gotovo je 5000 korisnika već rezerviralo smještaj na Hotelscombinedu preko ove stranice i nismo imali niti jednu kritiku u vezi ove tražilice i stranice koja uvijek pronalazi najjeftiniji smještaj. Na stranici Booking za svaku sljedeću rezervaciju možete ostvariti i razne popuste i pogodnosti tipa 10% za smještaj, besplatni kasni check-out ili doručak besplatno.

smještaj5

Kao što možete vidjeti link za smještaj je označen bojom i u ovom slučaju vi trebate kliknuti na ime Lavinia Hotel. Ime u linku je zapravo i pravo ime hotela kojeg u ovom slučaju preporučujemo. Rezerviranje hotela je zasebna rezervacija što znači da nakon što kupite avionsku kartu vi možete kupiti i smještaj u hotelu ili možete jednostavno samo pogledati i ako vam se ne sviđa potražiti neki drugi smještaj.

U slučaju da želite potražiti drugi smještaj preporučujemo da to napravite na stranici Booking ili Hotelscombined jer su to dvije najbolje i najsigurnije stranice za hotele. Ukoliko bi kliknuli na link za LAVINI HOTEL stranica bi vas isto kao i kod linka za avionsku kartu, preusmjerila na službenu stranicu koja iznajmljuje sobe u hotelu. U ovom slučaju radi se o stranici Booking.com koja je najbolja stranica na svijetu. Pogledajte fotografiju ispod koja prikazuje kako bi vi vidjeli LAVINIA HOTEL nakon što bi kliknuli na link iznad.

 

Booking test

 

Označeno bojom je ono što vas treba zanimati. Recimo da ste u našoj ponudi naši putovanje i tamo piše da za preporučeni Lavinia Hotel kliknete. Nakon što ste kliknuli stranica bi vas preusmjerila ili na Booking ili Hoteslcombined, u ovom slučaju Booking.com kao što možete vidjeti na fotografiji iznad. Sada ovdje imate recenzije korisnika, fotografija i sve detalje koji vas mogu zanimati. Stranica podržava HR jezik i preporučujemo da ga uvijek i koristite.

Klikom na “BUKIRAJ” stranica bi od vas tražila podatke putnika koji planiraju boravit u hotelu i plaćanje (način plaćanja je paypal, karticom ili čak i gotovinom u nekim od hotela). Ukoliko želite pogledati neki drugi hotel ili promjeniti datume tada morate kliknuti na drugi označeni stupac pod “TRAŽI” i kliknuti na PRIKAŽI PONUDE.

Nakon toga ponovite isti postupak sa bilo kojim smještajem. Ovo stvarno nemože biti jednostavnije, a u slučaju da vam je i to problem imate telefonski broj ili email na koji možete kontaktirati Booking ili Hotelscombined. Preporučujemo da si na vaš mobitel instalirate i booking aplikaciju putem koje u samo par sekundi možete promjeniti rezervacije i koristiti rezervaciju bez potrebe da istu printate na papir nakon što ste platili i rezervirali smještaj.

 

Kako koristiti naše stranice?

Ovaj dio je jednostavan. Za sve što vas zanima pogledajte u tekstu ispod spriloženom fotografijom.

Traženje određene ponude najbolje je upisivanjem destinacije u tražilicu odnosno pod “search”. U primjeru ispod možete vidjeti označeno gdje se nalazi tražilica. Ono što trebate upisati je riječ ili ime destinacije. Za primjer možemo predložiti : Maldivi, Kuba, Havana, Punta Cana, Santorini, Beč, Berlin, London, Pariz, Amsterdam. Ako tražite recimo ponudu za Valentinovo, Uskrs, Medeni mjesec, Praznike, tada trebate upisati riječ kao za primjer: Valentinovo, Uskrs, Praznik.

Traži132

 

Kako pronaći sve ponude za određeni mjesec ? Ovo isto tako ne može biti jednostavnije. Pogledajte u primjeru ispod kako izgledaju i gdje se nalazi izbornik sa ponudama. Jednostavno izaberite jednu od kategorija, za primjer navodimo kategoriju OŽUJAK I TRAVANJ i tamo možete vidjeti sve ponude od 1. ožujka do 1.svibnja.

putuj1

 

Kao što možete vidjeti i u fotografiji iznad – TRAŽILICA se nalazi i u desnom stupcu, a ne samo na vrhu stranice. Za korištenje te tražilice vrijedi isto pravilo kao za tražilicu iznad.

 

Što napraviti ako želim platiti gotovinom avionsku kartu ?

Avionsku kartu nije moguće platiti gotovinom.

Što napraviti ako želim hotel platiti gotovinom ?

Rezervirajte hotel i izaberite opciju “plati kasnije” odnosno “pay later”, hotel tada plaćate u gotovini nakon dolaska i prijave u hotel.

Što napraviti ako želim kontaktirati hotel ?

Morate to napraviti putem stranice posrednika (Booking ili Hotelscombined) ili nakon rezervacije na email hotela koji dobijete u potvrdi rezervacije kao i adresu i telefonski broj hotela.

Što napraviti ako nemam karticu ili paypal, a želim rezervirati avionsku kartu?

Možete pitati člana obitelji ili prijatelja da vam pomogne ili na žalost odustati od kupnje. Mi vam tu nemožemo drugačije pomoći osim savjetom.

 

 

Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close