Booking.com
Top 10 stvari koje morate znati o putovanjima sljedeće godine
Posted by putujmojeftino on 9th October 2020
| 1750 views

Zbog Koronavirusa situacija u svijetu je donijela neke novosti u svijet putovanja. Na žalost neke od njih vam se neće svidjeti, ali tu su da ostanu još barem godinu dana, ako ne i duže.

Pročitajte u nastavku teksta top 10 stvari koje morate znati o putovanjima do 2022.godine. Moguće je da se nešto ovdje promjeni, ali ne drastično. Žao nam je.

Credits. korona, news, virus by nito/ can stock photo

Putničke agencije će imati sve manje ponuda i aranžmana

Na žalost mnoge agencije ne nude više osiguranja, nemaju licencu za aranžmane i dogovore oko grupnih putovanja. Udar na agencije je bio najveći. Žao nam je.

Cijene hotela su od 20 do 70% niže i takve će ostati još dugo. 

Hrvatska je gotovo uvijek iznimka pa tako ovdašnji vlasnici hotela drže cijene, ali recimo Pariz, London, Berlin, Rim, Atena imaju popust i do 50% za noćenja.

Aviokarte se nude s opcijom besplatnog otkazivanja

Ovo je trenutno besplatna opcija kod mnogih aviokompanija. Ako vam to ne nude, savjetujemo da niti ne kupujete kartu jer let može biti lako otkazan.

Maske morate nositi.

Pogotovo u zatvorenim prostorima, ali i na mnogobrojnim destinacijama. Jednostavno prihvatite ovo jer je tu da ostaje još godinu dana, ako ne i duže.

Ponekad ćete morati platiti testiranje

Možete putovati bez testiranja, ali na samo par destinacija i s vremenom će se broj destinacija za posjetiti bez testiranja biti sve veći, ali trenutno morate to platiti.

Socijalna distanca

Morate ovo poštivati kao i nošenje maske. U nekim gradovima i državama bit ćete kažnjeni ako budete kršili pravila socijalne distance prilikom boravka.

Putujte bez agencije i vodiča / grupe

Zašto pitate se? Manje doticaja s drugim ljudima, sami planirate, organizirate i putujete, a cijene će biti i dvostruko niže. Zar vam zaista treba hrpa ljudi oko vas?

Cijepivo

Ako do kraja godine bude cijepivo za ovaj virus, ukoliko se cijepite sigurno ćete putovati bez troškova testiranja, a možda i maske, no to sve ovisi o zakonima koji će biti donešeni krajem godine.

Birajte bliže destinacije

Neke daleke države (recimo one u Aziji) će još dugo biti zatvorene ili će biti teško dobit vizu za boravak u njima. Jednostavno birajte bliže destinacije, pogotovo one unutar EU. Manje problema, lakša putovanja, jednostavnije riješiti novonastale situacije.

Putovanja će biti jeftinija

To je činjenica. Trenutno su jeftina, ali će biti još jeftinija. Letovi za par eura, hoteli u 50% cijene. Jedino što trebate je malo hrabrosti i poštovati pravila, ali i vrijeme da se otvore neke granice.

Credits. travel, world, cheap, by kenishirotie/ can stock photo
Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close