Booking.com
Putovanje u Crveni Grad – Marakeš
Posted by putujmojeftino on 5th November 2017
| 6010 views

Ove zime preporučujemo da posjetite Marakeš, jedan od najljepših i najposebnijih gradova svijeta. Marrakech  (Marakeš) poznat i kao Crveni Grad je destinaciju koju bi svatko trebao posjetiti barem jednom za života. Ako već niste bili ovdje onda preporučujemo da stavite na svoju bucket listu i posjet ovom gradu. Potražite putovanja ovdje – Putovanja u Marrakech.

Marakeš je jedan od najvećih gradova Maroka, a najpoznatiji je po svojim predivnim marketima, otvorenim velikim trgovima, vrhunskoj gastro ponudi, predivni vrtovima i predivnoj staroj Medini koja je zaista posebna. Marakeš je ujedno i najposjećeniji grad Maroka, a i omiljena destinacija putnicima iz Hrvatske, Bosne i Srbije.

Što vidjeti?

 • Djema El-Fna
 • Medina
 • Predivne markete
 • Predivne vrtove Jardin
 • Palaču El Badi
 • Vrtove Menara

Kada putovati i koliko dana boraviti

Za boravak preporučujemo najmanje 3 noćenja, a idealno bi bilo boraviti 5 dana. Za putovanja preporučujemo termine od studenog do veljače. Vrijeme je ovdje odlično, a zime nema pa možete uživati razgledavajući grad.

Kasto/123rf

Smještaj i avionske karte

Smještaj nije skup, ali može biti lako rasprodan pa preporučujemo da što prije rezervirate smještaj za putovanje. Jedan odličan smještaj koji rado preporučujemo je Riad Dia, odličan smještaj po zaista pristupačnoj cijeni. Putovanja avionom su najjeftinija iz Venecije ili Beča, a može se putovati avionom za 50-tak eura. Do Venecije i Beča možete autom u vlastitom trošku ili busom na svakodnevnoj liniji iz Zagreba. Provjerite aktualne cijene ovdje – Riad Marrakech.

Gdje Šopingirati?

Marakeš je grad gdje zaista možete uživati kupujući sve i svašta, a souka (tržnica) imate na gotovo svakom koraku. Ovdje vrijedi isto pravilo kao i u Istanbulu (Grand Bazaar) i obavezno je cjenkati se oko predmeta koji planirate kupiti, a spustiti cijenu možete i do 60%.  Jedini od najpoznatijih Souka su El Kebir i Sous Semmerine.

Važno

Trebate znati kako Marakeš nema samo smještaj u Riadima nego nudi i neke od najboljih spa i wellness hotela. Ovi hoteli se uglavnom nalaze na 1 km ili nešto dalje od Starog grada (Medine), a povoljni su i imaju odlične ocjene. Provjerite cijene noćenja u hotelima klikom na ovaj link – Cijene hotela u Marakešu.

 

Ukratko

 • Preporučujemo boravak od 5-7 dana
 • Cijena smještaja je u prosjeku 150 kn po osobi
 • Cijena avionske karte iz Venecije može biti i 50-tak eura
 • Letovi iz Zagreba nisu non-stop i uvijek uključuju presjedanje (osim čarter letova)
 • Najbolji dio Marakeša za smještaj je Medina
 • Ako želite wellness obavezno uzmite noćenje u hotelu
 • Informacije o putovanju u Maroko i sigurnosti pročitajte ovdje – MVEPBooking.com

Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close