Booking.com
Oprez – čitajte sitna slova kod putovanja s agencijama
Posted by putujmojeftino on 30th June 2018
| 1635 views

Sjedimo u kafiću i slušamo kako dvije mlade dame razgovaraju o putovanju i čitaju ponude lokalne turističke agencije iz Zagreba. Gledaju cijene i pričaju kako nije ni skupo posjetiti Barcelonu jer 4 dana avionom iz Zagreba stoji samo 2699 kuna. Nakon par minuta ipak su pročitale i sitna slova u kojima piše da je doplata  pristojba zračnih luka još 995 kuna, a da se svaki izlet dodatno plaća i da se hotel ipak ne nalazi u centru grada.

Nemojte odmah kupiti ponude za koje ne znate koliko zapravo koštaju i što sve dobivate u paketu putovanja. Ne kažemo da ne bi trebali putovati s agencijama jer ponakad su one zapravo i najbolji izbor. Kao u slučaju ako vam je strani jezik (engleski) uglavnom nepoznanica i teško se snalazite sami na novim destinacijama i ne znate kako koristiti internet za rezervaciju putovanja online onda vam savjetujemo da se ipak držite putničkih agencija.

Primjer ispod:

Barcelona 2699 kn za 4 dana avionom iz Zagreba, ali na to još 995 kuna (tisuću kuna) doplate za takse. To je već 3699 kuna, a paketi razgledavanja, ulaznica i večera nabrojenih za putovanje su uvijek uz doplatu.  Zar je to isplativo?Ta cijena je po osobi.

Hotel nije u centru grada, ako i je onda će cijena biti i veća. Do hotela uglavnom dolazite tako da to organizira vodič agencije, ali to znači da zapravo i nemate baš previše vremena za razgledavanje jer ako ne putujete s grupom i vodičem do hotela morat ćete sami platiti javni prijevoz do hotela što može biti skupo ako je hotel izvan centra.

Agencija će lijepo napisati kako se na putovanju mnogo toga razgledava, dobiva večera, boravi u hotelu i da imate vodiča, ali istina je takva da je hotel izvan centra, razgledavanja po istim cijenama možete vidjeti i kako vi želite čak ako i ne putujete s agencijom, a vodič će ionako čitati tekst naučen napamet iz lokalnog vodiča ili preko interneta.

Putujete li u Barcelonu na 4 dana avionom iz Zagreba bez agencije možete to učiniti za 2300 kuna po osobi što je 1300 kuna po osobi manje nego s agencijom, a vaš hotel će biti u centru grada. Možete sami izabrati što želite razgledati i kako imate smještaj na korak do znamenitosti možete ih obilaziti kada želite i koliko puta želite bez da se žurite na organizirani prijevoz do hotela.

Uvijek čitajte što je uključeno u cijenu i najbitnije od svega pročitajte doplate i naknade za takse. Zbrojite cijenu, a zatim usporedite s cijenama koje pronađete na internetu. Zapamtite – ponude koje mi pronalazimo nemaju nikakve doplate niti dodatne takse.

credits: Manarola by ivankmit/depositphotos

 

Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close