Booking.com
Najbolje znamenitosti koje morate vidjeti u Vatikanu
Posted by putujmojeftino on 20th November 2020
| 927 views

Posjet Rimu ne bi bio idealan ako ne bi posjetili i Vatikan, sjedište Katoličke crkve i mjesto vrlo bogate povijesti i kulture. Vatikan broji oko 800 stanovnika i on  je dom Pape. U Vatikanu imate zaista puno toga za vidjeti i naučiti, a mi donosimo i kratki popis najboljih znamenitosti koje morate vidjeti u Vatikanu.

Ako želite putovanje u Rim i posjet Vatikanu javite nam se na chat ispod ili direktno porukom ovdje na Facebook stranicu. Za jeftin smještaj u blizini Vatikana preporučujemo hotel Relais dei Papi. Odličan hotel za 300 kn po osobi, a nalazi se 800m od ulaska u Vatikan.

Bazilika sv. Petra

Bazilika sv. Petra je nešto što morate vidjeti za života bez obzira jeste li vjernik ili ne. Jedan od najvećih crkvi i po mnogima najljepša crkva na svijetu.

Trg sv. Petra

Ogroman trg koji se nalazi u blizini Bazilike je neizostavna atrakcija

Vatikanski muzeji

Jedni od najboljih muzeja svijeta, čuvaju neke zaista posebne stvari.

Vatikanska knjižnica

Ova knjižnica posjeduje neka od najznačanijih povijesnih pisama i djela

Sikstinska kapela

Ovo je papinska kapela u sastavu Vatikanske palače

  • Za razgledavanje Vatikana trebate odvojiti jedno popodne (5-6h)
  • Do Vatikana iz centra Rima (recimo od Koloseja) trebate manje od 10min taksijem
  • Cijena taksija od Koloseja ili Rimskog Foruma do Vatikana je 10-12 eura za 2 osobe
Credits. Italy, Vatikan by Assawit Chomjit from 123rf photos
Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close