Booking.com
Ljetovanje na Santoriniju je povoljnije od ljetovanja u Hrvatskoj
Posted by putujmojeftino on 28th March 2019
| 1991 views

Putovati na Santorini zaista je san svake osobe, ali mnogi se plaše skupih putovanja i misle kako za Santorini treba imati puno novca. Danas ćemo objasniti zašto je to laž i zašto je ljetovanje na Santoriniju čak i povoljnije od ljetovanja na lijepom Jadranu u Hrvatskoj. Ljetovanje na Santoriniju je povoljnije od ljetovanja u Hrvatskoj.

U nastavku teksta možete vidjeti usporedbe cijena, pronaći savjete i linkove za jeftina ljetovanje na otoku Santoriniju. Molimo Vas da provjerite ovo i podijelite na socijalnim mrežama kao što su Facebook, Instagram…

Koliko zaista košta ljetovanje na Santoriniju

Ovo možemo podijeliti u više dijelova jer ljetovati u lipnju i rujnu zna biti mnogo povoljnije od onog u srpnju i kolovozu, ali ovaj put gledamo samo cijene ljetovanja za srpanj i kolovoz.

Ljetovanje u hotelu na otoku Santoriniju u srpnju i kolovozu iznosi oko 2000 kuna po osobi za 7 noćenja tj. možete dobiti hotel na dobroj lokaciji u trajanju od 8 dana za dvije osobe za 4000 kuna. Boravak 8 dana na Santoriniju u hotelu za dvije osobe iznosi minimalno 2500 kuna.

Na ovu cijenu trebate još dodati cijenu putovanja avionom do otoka Santorinija. Cijene su od 900 do 1700 kuna ovisno putujete li iz Beča, Budimpešte, Beograda ili Venecije, a već od 1900 kuna povratno možete i avionom iz Zagreba.

Za kraj ističemo kako je hrana u Grčkoj nešto povoljnija, a hrana u restoranima na Santoriniju je jednaka onoj u restoranima u Dalmaciji ili Istri.

Koliko zaista košta ljetovanje u Hrvatskoj

Isto kao i kod Santorinija i ovdje možemo gledati cijene za različite datume, ali gledamo srpanj i kolovoz i to baš boravak na top lokacijama u hotelu ili boljem apartmanu (Zadar, Dubrovnik, Lošinj, Hvar, Korčula, Umag, Rovinj)….

Cijena boravka na moru na dobroj lokaciji u hotelu iznosi 3000 kuna po osobi dok je smještaj u apartmanu na boljoj lokaciji oko 2500 kuna po osobi što je zapravo 6000  kn ili 5000 kn za dvije osobe. Boravak u najjeftinijem hotelu u Rovinju, Umagu ili Poreču za 8 dana iznosi minimalno 4500 kuna za dvije osobe. Boravak u Dubrovniku ili Splitu u hotelu za dvije osobe u trajanju od 8 dana platit ćete minimalno 5000 kuna.  Pogledajte cijene ljetovanja u Hrvatskoj – klikni ovdje.

Na ovu cijenu dodajte još to da plaćate barem 500 kn za cestarine i 500 do 700 kn za gorivo, ali uz sve to morate imati vlastito vozilo ili putovati autobusom što je znatno lošije iskustvo od putovanja avionom.

Usporedba cijena i zaključak

Putovanje avionom na Santorini i boravak 8 dana stajati će vas u prosjeku 3000 kuna po osobi dok će putovanje autom i boravak u Hrvatskoj na moru koštati gotovo 3500 kuna po osobi. Kažemo u prosjeku jer vi možete uvijek proći povoljnije, ako uzmete budžet smještaj, ali i znatno skuplje ako rezervirate otmjene hotele.

Ukoliko putuje obitelj sa 2 djece ili više osoba tada će ljetovanje u Hrvatskoj ipak biti mrvicu jeftinije zbog toga što ne morate kupiti više avionskih karata, ali ako putuju dva mlada para ili jedan par onda će svakako opcija putovanja na predivan Santorini biti bolje i povoljnije iskustvo.

Kao zaključak možemo navesti da je odmor na Santoriniju ipak bolja opcija, zato što imate priliku putovati avionom (predivno novo iskustvo), posjetiti novu zemlju i iskusiti nešto drugačije. Upravo zato ove godine preporučujemo odmor na Santoriniju. Cijene i ponude možete odmah pogledati ovdje – Ljetovanje na Santoriniju – klikni odmah.

Credits: Santorini by Olga Gavrilova/123rf

 

Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close