Booking.com
Kako rezervirati putovanja online i kako koristiti našu stranicu
Posted by putujmojeftino on 28th January 2016
| 23930 views

Nakon više od 10 milijuna posjeta i gotovo 100 tisuća fanova na našoj facebook stranici nadali smo se da više nema ljudi koji imaju problem sa online rezervacijama i da sada već svi znaju kako funkcionira ova stranica, ali na žalost svaki dan i dalje primamo desetak upita kako i što napraviti povodom rezerviranja i lakšeg snalaženja na našoj stranici. U nastavku teksta pokušali smo ukratko i s fotografijama uz priloženi tekst objasniti kako jednostavnije koristiti našu stranicu i kako rezervirati ponude. Molimo vas da pronađete dio koji vas zanima i detaljno pročitate i pogledate priložene fotografije prije bilo kakvih dodatnih pitanja. Za sva pitanja uvijek preporučujemo da pogledate PITANJA I ODGOVORE.

Kako rezervirati avionsku kartu na stranici Skyscanner

Kako rezervirati avionsku kartu putem Skyscanner stranice smo već pisali i taj članak možete i pronaći na našim stranicama klikom ovdje: SKYSCANNER. Ono što morate znati je da mi samo prosljeđujemo link do ponude na stranici Skyscanner i da klikom na link za avionsku kartu na našoj stranici, a taj isti link vas preusmjerava do orginalne ponude. Kako dalje rezervirati pogledajte u članku o skyscanner stranici. Pitanja kao što su “Kako vam plaćamo” ili “koliko iznose provizije”  i “koliko stoje takse i pristojbe” imaju odgovor i on glasi – nama ne plaćate apsolutno ništa, a svoju avionsku kartu kupujete na stranici Skyscanner i svim drugim (tripsta, tripair, travelgenio i bravofly) stranicama posrednicima do kojih dolazite nakon što ste kliknuli na link. Pristojbe zračnih luka su uvijek uračunate u cijenu. Sva plaćanja su online i jednokratno. Skyscanner i sve druge slične tražilice i stranice koje prodaju avionske karte su isključivo online stranice i plaćanja mogu biti karticama ili paypalom. Ako vi želite platiti u ratama ili gotovinom to na žalost nije moguće.

Ovako izgleda link na našoj stranici (primjer) – Vi trebate uvijek kliknuti na obojani link koji smo označili ispod.

Avio test

Nakon što kliknete na link koji je prikazan iznad vaša stranica vas preusmjerava na Skyscanner ili njemu slične stranice. U primjeru ispod možete vidjeti fotografiju kako bi recimo mogla izgledati ponuda kada jednom kliknete na naš link iznad koji vas preusmjeri na drugu stranicu gdje trebate izvršiti rezervaciju. Ovo je primjer stranice Travelgenio koja redovito u ponudi ima vrlo povoljne avionske karte. Klikom na oznaku BOOK THIS FLIGHT stranica bi bas preusmjerila još jednom, ovaj put na dio gdje upisujete podatke tko putuje i plaćate karticom avionsku kartu. Ako kliknete na link za avionsku kartu koju mi nudimo, ali želite putovati za nešto drugačiji datum, tada bi trebali kliknuti na oznaku MODIFY SEARCH i unjeti drugačije datume polaska i povratka kako bi vam Travelgenio u ovom slučaju odmah ponudi avionsku kartu za vaš novi termin putovanja.

Travelgenio1

Nakon što bi kliknuli na oznaku “Book this flight” stranica vas preusmjerava na dio gdje birate dodatnu prtljagu, osiguranje za putnike, upisujete podatke o putniku i plaćate. Jedino što trebate znati je nešto malo eng. jezika i možete ovo rezervirati u manje od 2min vremena. Ako imate problem sa engleskim, ali pričate njemački jezik tada u vrhu stranice imate izbornik i možete prebaciti na njemački, talijanski ili francuski jezik. Hrvatski jezik nije podržan kao i kod ostalih  online stranica za rezerviranje avionske karte.

 

KAKO REZERVIRATI PONUDU NA STRANICI EXPEDIA

Između ostalih ponuda vrlo često na našim stranicama možete pronaći link koji vas vodi odnosno preusmjerava na stranicu Expedia.ie ili Expedia.com. Radi se o najboljoj stranoj agenciji za prodaju paketa putovanja (hotel + let) i vrlo rado preporučujemo ovu stranicu svim našim čitateljima. Jedna je od najpouzdanijih, napoznatijih i najboljih stranica za rezerviranje putovanja. Kako rezervirati putovanje putem našeg linka za Expedia ponudu pogledajte u tekstu ispod uz priložene fotografije.

Prvo što morate učiniti kada pronađete link za ponudu koja vodi na stranicu Expedia na našim stranicama je kliknuti na taj link nakon čega vas stranica preusmjeri i prikaže vam odmah cijenu putovanja za 2 osobe i ponudi opciju smještaj + avionska karta za vašu izabranu destinaciju. Cijena koju dobijete je uvijek ukupna cijena i nema nikakve nadoplate jer su takse i pristojbe uvijek uračunate u tu cijenu, a plaćanje je uvijek karticama (visa, american, diners). Putovanje nije moguće platiti gotovinom, a kupljene karte tj. ponuda uvijek dolazi na vaš email u obliku računa, broja karte, rezervacijskog broja i naravno uputa. Sve što dobijete na email jednostavno isprintate i ako je potrebno napravite online prijavu odnosno check-in na stranicama prijevoznika.

Nakon što ste otvorili ponudu za stranicu Expedija vaša ponuda izgleda na primjer ovako (fotografija ispod).

 • Very good – 93% – ocjena korisnika koji su već boravili u hotelu. Ispod toga je broj zvjezdica 4/5
 • Ispod ocjene stoji cijena paketa putovanja za 2 osobe koja uključuje smještaj i avionske karte.
 • Ukupan iznos po osobi je tako 282 € odnosno 562 eura za 2 osobe, soba + 2 avionske karte.
 • Sljedeći korak je da kliknete na oznaku SELECT

amsterdam expedia

 

Nakon što ste kliknuli na oznaku SELECT stranica vas preusmjeri još jednom i dobivate podatke kao s fotografije ispod.

 • Kao što možete vidjeti FLIGHT + HOTEL odnosno LET + SMJEŠTAJ iznosi 282 € po osobi
 • Ispod cijene po osobi piše vam točan polazak i i kompanija s kojom se leti.
 • Sljedeći korak je da ponovno kliknete na oznaku SELECT

expedg

Nakon što ste ponovno kliknuli na oznaku SELECT stranica vas još jednom preusmjeri.

 • Dobivate pregled ponude kao što možete vidjeti u fotografiji ispod.
 • Podatke o letu, polazak i povratak. Kompanija s kojom se leti i vrijeme leta.
 • Ispod toga imate opciju da rezervirate prijevoz iz zračne luke do hotela, to ne morate uzeti.
 • Slobodno preskočite tu opciju i kliknite na oznaku CONTINUE BOOKING
 • Nakon što kliknete na oznaku CONTINUE BOOKING preostaje vam navesti podatke putnika i platiti karticom putovanje.

exped5

 

Kako rezervirati smještaj?

Već smo pisali o najboljim, najvećim i najpovoljnijim stranicama za rezerviranje hotela i apartmana. Molimo vas za detalje da pogledate klikom ovdje: Recenzije stranica za rezerviranje smještaja. Naravno Airbnb je vrlo popularan servis za rezerviranje apartmana pa predlažemo da pogledate i ovdje: Airbnb Hrvatska. U primjeru ispod možete pogledati kako izgleda link za rezerviranje preporučenog smještaja na našoj stranici.

smještaj5

Kao što možete vidjeti link za smještaj je označen bojom i u ovom slučaju vi trebate kliknuti na ime Lavinia Hotel. Ime u linku je zapravo i pravo ime hotela kojeg u ovom slučaju preporučujemo. Rezerviranje hotela je zasebna rezervacija što znači da nakon što kupite avionsku kartu vi možete kupiti i smještaj u hotelu ili možete jednostavno samo pogledati i ako vam se ne sviđa potražiti neki drugi smještaj. U slučaju da želite potražiti drugi smještaj preporučujemo da to napravite na stranici Booking ili Hotelscombined jer su to dvije najbolje i najsigurnije stranice za hotele. Ukoliko bi kliknuli na link za LAVINI HOTEL stranica bi vas isto kao i kod linka za avionsku kartu, preusmjerila na službenu stranicu koja iznajmljuje sobe u hotelu. U ovom slučaju radi se o stranici Booking.com koja je najbolja stranica na svijetu. Pogledajte fotografiju ispod koja prikazuje kako bi vi vidjeli LAVINIA HOTEL nakon što bi kliknuli na link iznad.

Booking test

 

Označeno bojom je ono što vas treba zanimati. Recimo da ste u našoj ponudi naši putovanje i tamo piše da za preporučeni Lavinia Hotel kliknete. Nakon što ste kliknuli stranica bi vas preusmjerila ili na Booking ili Hoteslcombined, u ovom slučaju Booking.com kao što možete vidjeti na fotografiji iznad. Sada ovdje imate recenzije korisnika, fotografija i sve detalje koji vas mogu zanimati. Stranica podržava HR jezik i preporučujemo da ga uvijek i koristite. Klikom na “BUKIRAJ” stranica bi od vas tražila podatke putnika koji planiraju boravit u hotelu i plaćanje (način plaćanja je paypal, karticom ili čak i gotovinom u nekim od hotela). Ukoliko želite pogledati neki drugi hotel ili promjeniti datume tada morate kliknuti na drugi označeni stupac pod “TRAŽI” i kliknuti na PRIKAŽI PONUDE. Nakon toga ponovite isti postupak sa bilo kojim smještajem. Ovo stvarno nemože biti jednostavnije, a u slučaju da vam je i to problem imate telefonski broj ili email na koji možete kontaktirati Booking ili Hotelscombined. Preporučujemo da si na vaš mobitel instalirate i booking aplikaciju putem koje u samo par sekundi možete promjeniti rezervacije i koristiti rezervaciju bez potrebe da istu printate na papir nakon što ste platili i rezervirali smještaj.

 

Kako koristiti naše stranice?

Ovaj dio je jednostavan. Za sve što vas zanima pogledajte u tekstu ispod spriloženom fotografijom.

Traženje određene ponude najbolje je upisivanjem destinacije u tražilicu odnosno pod “search”. U primjeru ispod možete vidjeti označeno gdje se nalazi tražilica. Ono što trebate upisati je riječ ili ime destinacije. Za primjer možemo predložiti : Maldivi, Kuba, Havana, Punta Cana, Santorini, Beč, Berlin, London, Pariz, Amsterdam. Ako tražite recimo ponudu za Valentinovo, Uskrs, Medeni mjesec, Praznike, tada trebate upisati riječ kao za primjer: Valentinovo, Uskrs, Praznik.

Traži132

 

Kako pronaći sve ponude za određeni mjesec ? Ovo isto tako ne može biti jednostavnije. Pogledajte u primjeru ispod kako izgledaju i gdje se nalazi izbornik sa ponudama. Jednostavno izaberite jednu od kategorija, za primjer navodimo kategoriju OŽUJAK I TRAVANJ i tamo možete vidjeti sve ponude od 1. ožujka do 1.svibnja.

putuj1

 

Kao što možete vidjeti i u fotografiji iznad – TRAŽILICA se nalazi i u desnom stupcu, a ne samo na vrhu stranice. Za korištenje te tražilice vrijedi isto pravilo kao za tražilicu iznad.

 

Što napraviti ako želim platiti gotovinom avionsku kartu ?

Avionsku kartu nije moguće platiti gotovinom.

Što napraviti ako želim hotel platiti gotovinom ?

Rezervirajte hotel i izaberite opciju “plati kasnije” odnosno “pay later”, hotel tada plaćate u gotovini nakon dolaska i prijave u hotel.

Što napraviti ako želim kontaktirati hotel ?

Morate to napraviti putem stranice posrednika (Booking ili Hotelscombined) ili nakon rezervacije na email hotela koji dobijete u potvrdi rezervacije kao i adresu i telefonski broj hotela.

Što napraviti ako nemam karticu ili paypal, a želim rezervirati avionsku kartu?

Možete pitati člana obitelji ili prijatelja da vam pomogne ili na žalost odustati od kupnje. Mi vam tu nemožemo drugačije pomoći osim savjetom.

 

 

Please like & share:

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/

Close