Booking.com
Kako putovati na više od 50 destinacija avionom iz Hrvatske za manje od 100 eura
Posted by putujmojeftino on 16th January 2017
| 19651 views

Dobro ste pročitali u naslovu, donosimo vam savjete kako putovati na više od 50 destinacija i to za manje od 100 eura, avionom iz Hrvatske. Zahvaljujući lowcost kompanijama kao što su Volotea, Vueling, Ryanair ili EasyJet možete letjeti iz Hrvatske za destinacije kao što su Pariz, London, Brussels, Berlin ili Marseille za 50 eura ili manje. Ono što predlažemo je da pročitate kako spojiti ove letove s još 50-tak drugih destinacija i to u budžet od samo 100 eura. Nema nikakve cake i sve će vam biti jasnije nakon što pročitate upute kako putovati i kako rezervirati ovakva putovanja. Pogledajte kako putovati na više od 50 destinacija avionom iz Hrvatske za manje od 100 eura

Kako pronaći let?

Vrlo jednostavno. Prvo morate otvoriti ili službene stranice avio kompanija ili najpoznatije tražilice. Predlažemo da pogledate na tražilici Skyscanner. Pronađite prvo let iz Hrvatske za jednu od poznatih destinacija u iznosu od 50-tak eura. Recimo za primjer let iz Zadra za Pariz, povratna karta je 56 eura za datume u travnju. Prije nego što kupite kartu obavezno otvorite drugi prozor na vašem browseru i pronađite ponovno na tražilici Skyscanner let iz Pariza za drugu destinaciju u iznosu od 50-tak eura. Za primjer izdvajamo da iz Pariza možete za Porto ili Lisabon za 40 eura.

Sada jednostavno pronađite let iz Zadra za Pariz koji je isti dan nešto ranije ili dan ranije kako bi mogli nesmetano putovati u Pariz i imati dovoljno vremena za presjedanje i imate dan više ili možda više od jednog dana ako želite vidjeti  Pariz. Recimo da uzmete putovanje od ponedjeljka  do nedjelje za Pariz iz Zadra, a vaš let iz Pariza za Porto je od srijede do subote. Na ovaj način za 100 eura možete vidjeti Pariz i Porto. Ovo je samo primjer, možete pronaći mnoge destinacije i za manje ili više dana, a mnogi letovi su isti dan pa tako niti ne morate noćiti na prvoj destinaciji.

Osim stranice Skyscanner možete jednostavno otvoriti službenu stranicu Volotea, Ryanair ili Easyjet i pronaći letove. Recimo letovi iz Dubrovnika s Voloteom za Veneciju, jednosmjerna karta od 19 eura, dok iz Venecije možete jedosmjernim letom za 19 eura na više od 20 destinacija.

Ryanair nudi brz pregled svih letova, a to možete potražite jednim klikom ovdje – RYANAIR TRAŽILICA

Source: Lucian Milasan/Travel/123RF
Source: Lucian Milasan/Travel/123RF

Koje destinacije možete posjetiti za manje od 100 eura?

Destinacija je zaista puno, a ovo su neke od najboljih.

Malta, Sicilija, Madrid, Porto, Sevilla, Valencia, Palermo, Varšava, Billund, Lisabon, Edinburgh, Dublin, Vilnius, Riga, Kopenhagen,Barcelona, Sevilla, Alicante, Sofia, Atena, Ibiza, Palma de Mallorca, Marrakech, Fez, Casablanca, Lille, Nantes i mnoge druge destinacije.

Kako vidjeti do kojih destinacija mogu putovati?

 

 

Kako smo već rekli prvo morate izabrati let iz HR za jednu destinaciju odakle ćete pronaći poveznicu odnosno  drugi let do odredišta na koje želite putovati.

Primjer 1: Iz Zadra za Marseille možete u travnju i svibnju za 50-tak eura. Iz Marseillea možete za Ibizu za 35 eura do Mallorca za 40 eura, putovati u druge gradove francuske možete već od 30 eura , recimo Lille ili Nantes.

Primjer 2: Iz Zadra za Pariz možete za 50-tak eura dok iz Pariza možete do Maroka, Malte, Lisabona i Porta ili recimo možete putovati u mnoge gradove Španjolske ili Italije.

Primjer 3: Iz Zadra možete do Berlina za 40-tak eura dok iz Berlina možete za Rigu za samo 30 eura, do Poljske za 25 eura, Vilniusa za 40 eura ili do Malte za 50 eura.

Primjer 4: Iz Pule možete do Frankfurta za samo 50-tak eura dok iz Frankfurta možete putovati avionom za Maltu, Irsku, Španjolsku, Latviju ili Litvu za manje od 50 eura. Znači za ispod 100 eura po osobi.

Primjer 5: Iz Pule možete do Brusselsa za 40 eura dok iz Brusselsa možete za više od 20 država Europe u iznosu od 20 do 50 eura po osobi za povratnu avionsku kartu.

Credits: Europe map by Violin/can stock photo
Credits: Europe map by Violin/can stock photo

Odakle je najbolje krenuti na putovanje?

 

Iz Pule ili Zadra jer imate najjeftinije lowcost karte za Brussels,  Frankfurt, Berlin, Marseille ili Pariz.

Najbolji izbor jeftinih destinacija je iz Brusselsa, Pariza ili Berlina.

Postoji li dodatan trošak?

Uvijek morate platiti prijevoz do grada iz zračne luke ukoliko želite vidjeti i razgledati prvu destinaciju s koje kasnije ili sutradan imate let za krajnje odredište. Naravno ukoliko je vaš let dan ili dva kasnije morate platiti i noćenje.

Koliko vremena trebam ako su oba leta isti dan?

Ako su oba leta isti dan iz iste zračne luke onda barem 2 sata, no ako je let iz druge zračne luke onda barem 5 sati. Možemo navesti kako let Zadra – Pariz znači dolazak u zračnu luku Beauvais (Bovi) dok su mnogi lowcost letovi iz Pariza s polaskom iz zračne luke Orly. U ovom slučaju morate putovati do druge zračne luke pa morate računati na ne samo prijevoz i vrijeme prijevoza nego i 90min za check-in, ali isto tako i na moguće probleme u zastoju s prometom ili gužve u zračnim lukama. Preporučeno je 2 sata za istu zračnu luku, a 5 sati ako imate let iz druge zračne luke.

Zašto bi ovako putovali?

Pa evo možemo reći kako iz Dalmacije za mnoge destinacije nemožete putovati za manje od 200 pa i 300 eura. Za primjer izdvajamo da u travnju  Vilniusa s polaskom iz Splita nemožete bez 2500 kuna i to uz presjedanja dok iz Zadra možete do Brusselsa za 300 kuna i onda do Vilniusa za dodatnih 400 kuna, što je 700 kuna ili 1800 kuna manje nego za let iz Splita. Ako putuju 2 osobe to je već 3600 kn uštede i za taj novac možete komotno uzeti hotel s 5 zvjezdica ili ostati 5 dana duže na putovanju.

Put za Vilnius je samo primjer, a ušteda je na gotovo svim letovima. Od Maroka, Portugala, Malte ili za putovanja u zračne luke do kojih inače iz Hrvatske nema poveznica ili su letovi s drugim presjedanjima i uglavnom su skupi. Recimo let za Marrakech, Fez, Gdansk,  Rodez, Alicante, Porto itd..

 

Što je sa smještajem?

 

Smještaj nije uključen u ovu cijenu i možete ga rezervirati brzo i jeftino na bilo kojoj od sljedećih stranica.

Booking hoteli

Hotelscombined tražilica

Airbnb servis

Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close