Booking.com
Kako izabrati sljedeću destinaciju
Posted by putujmojeftino on 6th July 2017
| 2008 views

Pitanje koje si mnogo postavljaju, a tako je jednostavno odgovoriti na njega. Cijeli svijet vam je na dlanu, ali vaše slobodno vrijeme, vaš novac i naravno vaši ukusi su tri glavna razloga zašto baš nećete posjetiti neke destinacije, a druge ćete posjetiti i više puta.  U nastavku teksta saznajte kako mi, a kako bi i vi trebali izabrati svoju sljedeću destinaciju. Ako želite popust za smještaj predlažemo da kliknete ovdje – Airbnb popust od 30 eura. Za najjeftinije hotele kliknite ovdje – HOTELSCOMBINED.

credits. wellness, travel by timonko/can stock photo

Odredite budžet

Najvažnije je odrediti budžet. Neka to bude budžet za let odnosno prijevoz i smještaj i neka to bude budžet po osobi. Znači imate 600 eura za potrošiti to sigurno nije samo za let i smještaj jer će vam trebate i hrana, piće, suveniri, možda nešto poželite dodatno kupiti, a tu je i plaćanje transfera taksijem, autobusom ili željeznicom do hotela i zračne luke. Odredite točno budžet za smještaj i avionsku kartu.

Što vas privlači?

Neka to bude odmah na papiru. Volite zabavu, glazbu, ples i cuganje ili volite kupanje, izležavanje na plaži, a možda volite istraživanje malih mjesta, slikovitih sela ili volite umjetnost, arhitekturu. Prvo na papir staviti 3 najvažnije stvari kod određene destinacije jer neće vam isto ponuditi Barcelona, Cipar, Maldivi ili Nigerija. Svaka destinacija ima nešto posebno, nešto po ćemu se ističe, a opet bitno je da izaberete destinaciju koja vas zanima, a ne samo da putujete kako bi rekli da ste negdje putovali.

Koliko slobodnog vremena imate?

Nema smisla kupiti kartu za Maldive ako tamo mislite biti 3 noćenja, a opet niti Bangkok posjetiti ako nemate barem tjedan dana za upoznavanje i razgledavanje Bangkoka. Bitno je da znate sa koliko vremena raspolažete i da znate da presjedanje i dugo čekanje na drugi let ponekad zna oduzeti i pola dana, pa čak i cijeli dan. Ako planirate na Maldive ili Sejšele na 5 dana, a let tamo i nazad traje sa presjedanjima i do 36h tada morate znati da nećete imati niti 3 puna dana za odmor.

Kakvu atmosferu volite?

Ako volite buku, glasnu glazbu, zabave, kafiće onda je možda Berlin navečer ili Barcelona grad koji ne želite posjetiti, a ako volite mirnu večeru, opuštene i romantične šetnje navečer tada će vam Santorini biti daleko bolji izbor ili neka od slikovitih sela Njemačke i Austrije (Bamberg, Hallstatt).

Kakav smještaj vas zanima?

Morate znati da luksuzni hotel uz plažu Barcelonete u Barceloni ili all inclusive hotel uz plažu na Mallorci možda bude i preskup za vaš budžet, odredite koliko vam je bitan smještaj i možete li si priuštiti ono što želite jer u realnosti malo tko si baš može priuštiti sve ono što želi. Putovanja mogu biti odlična čak ako si i uskratite boravak u luksuznom hotelu i radije izaberete recimo povoljan apartman na 2km od centra grada.

Pitajte stručanjake

Nije da se hvalimo, ali mnogo toga znamo o putovanjima, avionskim kartama i smještaju, a da bi vam mogli biti od koristiti. Ne morate kontaktirati nas, na Google-u možete pronaći i više stotina eksperata za putovanja i poslati im upit, a mnogi će vam poput nas odgovoriti savjetom potpuno besplatno. Ako vas nešto brine, trebate više informacija i uputa, slobodno nam se javite jer bolje je pitati nego skitati, zar ne.

Internet je spas za vaše budžet putovanje, zaboravite turističku agenciju

Turističke agencije naplaćuju usluge i uvijek uračunavaju takse koje već ionako postoje i time dižu ukupnu cijenu putovanja. Ako poznajete barem osnove engleskog jezika i nije vam problem snaći se u novonastalim situacijama tada vas savjetujemo da sami rezervirate let i smještaj jer moglo bi vas iznenaditi koliko ćete novca uštedjeti.

credits: Grčka by Kanvag/123rf

Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close