Booking.com
Informacije i savjeti za Veneciju za koje niste znali
Posted by putujmojeftino on 2nd January 2018
| 1942 views

Ako planirate putovanje u predivnu Veneciju bitno je da znate ove stvari jer će vam dobro doći. Predstavljamo vam top informacije i savjete za putovanje u Veneciju, a za koje sigurno niste znali. Pogledajte cijene ovdje – Cijene u Veneciji. Ponude potražite ovdje – Vikend putovanja.

Credits: sborisov photo/can stock photo/San Marco

Ne hranite golubove

Postoji zakon koji zabranjuje hranjenje golubova na javnim mjestima, a upravo na trgu sv.Marka ljudi znaju hraniti golubove kojih tamo ima zaista puno. Postoje slučajevi u kojima je turistima naplaćena kazna za takvo nešto. Šanse za kaznu nisu velike, ali ako to radite kada prolazi policija postoji velika mogućnost da ćete platiti kaznu.

Ne plaćajte javni wc

Javni wc se svuda plaća i cijena mu je u prosjeku 2 eura. Umjesto da platite 2 eura za korištenje javnog wc-a radije platite kavu u kafiću koja će vas stajati 2,5 eura, a osim kave imate pravo na korištenje wc-a koji je i daleko čišći od javnog wc-a.

Zima baš i nije idealno vrijeme za posjetu

Iznimka su Božić, Nova godina i Valentinovo. Osim za ove termine ne trebate posjetiti Veneciju između studenog i ožujka. Često pada kiša, hladno je i dosta restorana ne radi, pa grad može izgledati vrlo loše i nimalo slično razglednicama sunčane i predivne Venecije.

U Veneciji se možete kupati

Ne, ne možete se kupati na kanalima jer nije čisto i nitko se ne kupa, ali na par km od same Venecije nalazi se velik broj plaža od kojih su neke odlične i od lipnja do rujna se tamo možete i kupati.

Parking je skup

Ne očekujte privatni parking u Veneciji jer njega nema osim garaže koja zna stajati i do 25 eura po danu boravka, a i teško je pronaći slobodno mjesto. Radije parkirajte prije mosta i ulaska u Veneciju i zatim platite 1,3 eura za bus koji će vas za 3 min prevesti preko mosta u Veneciju. Parking možete uzeti i besplatno u hotelu u mjestu Mestre na 6km od Venecije. Odmah iz Mestrea ide vlak za 2 eura ili bus za 1,3 eura svakih 15 min.

Najbolji restorani nisu uvijek uz Grand Canal

Iako svi jure ispred Grand Canala gdje je velik broj restorana i kafića sve što zapravo dobiju je osrednju kvalitetu jela i to još po visokim cijenama. Jednostavno šetajte Venecijom i u srcu grada pronaći ćete malene ulice na kojima su smješteni omiljeni lokalni restorani koji osim odlične hrane nude i odličnu cijenu.

Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close