Booking.com
Afrika – top destinacije koje morate posjetiti
Posted by putujmojeftino on 3rd January 2018
| 3488 views

Ako ste u potrazi za jednim egzotičnim i avanturističkim putovanjem onda je putovanje na afrički kontinent nešto što morate što prije učiniti. U nastavku teksta donosimo vam pregled najboljih i najzanimljivijih destinacija u Africi. Pogledajte – Afrika – top destinacije koje morate posjetiti

 • Nacionalni rezervat Masai Mara

Predivni nacionalni park Masai Mara smješten je u jugozapadnom dijelu Kenije blizu granice s Tanzanijom. Ako putujete između srpnja i listopada posvjedočit ćete godišnjoj selidbi divljih životinja.

 

 • Nacionalni park jezera Nakuru

Sigurno smo da ste već vidjelione predivne fotografije ružičastog jezera na kojem obitavaju ptice flamengo. Nacionalni park je udaljen samo 140 km od Nairobija. Ako želite vidjeti ptice najbolje je putovati između listopada i travnja, a ukoliko putujete između travnja i lipnja posvjedočit ćete velikom broju lavova, vodenkonja i antilopa.

 

 • Jezero Malawi

Jezero Malawi dio je nacionalnog parka i deveto je najveće jezero na svijetu. Nalazi se na popisu UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine.

 

 • Otok Mozambik

Otok Mozambik idilični je koraljni otok i pravi raj Indijskog oceana.

 

 • Kilimanjaro

U srcu Tanzanije nalazi se čarobna planina Kilimanjaro koja je najveća planina u Africi, a njezin najstariji vrh doseže 5895 m.

 

 • Nacionalni park Serengeti

Ako volite divlje životinje i predivne panoramske poglede uživat ćete u posjetu Serengetiju koji se nalazi u sjevernom dijelu Tanzanije.

 

 • Viktorijini slapovi

Viktorijini slapovi veličanstven su prirodni fenomen, a nalaze se na rijeci Zambezi koja graniči sa Zambijom i Zimbabveom.

 

 • Piramide u Gizi

Velike piramide u Gizi najstarija su turistička atrakcija svijeta. Piramide su jedine od 7 svjetskih čuda koje još uvijek postoje.

 

 • Sinaj

Planina Sinaj nalazi se na udaljenosti 3 sata od Sharm El Sheika. Ova planina ima dugačku i slavnu povijest, a navodno je ovdje Mojsije dobio 10 Božjih zapovijedi.

 

 • Marrakes

Grad Marrakes je živopisan bivši glavni grad Maroka. Danas je ovaj grad jedan od najposjećenijih na Afričkom kontinentu. Ovdje ćete pronaći jednu od najstarijih tržnica na svijetu.

 

 • Tunis

Iako danas sve manje turista putuje u Tunis ovo je i danas predivna destinaciju koju bi svatko trebao posjetiti barem jednom za života. U Tunisu je mediteranska klima koja ima blagu jesen i zimu te je tada najbolje ovdje putovati.

 

 • Bocvana

Cijela Bocvana pravi je Raj na Zemlji i jedinstveni je način za vidjeti nevjerojatan broj životinja.

Source: pytychech/123rf

 

 

Please like & share:

Promjenili smo pravila o zaštiti podataka i kolačićima. Stranica putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno Više informacija

putujmojeftino.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak korištenja web stranice molimo kliknite na gumb X desno. Za više informacija posjetite: http://aboutcookies.org/. Naša stranica koristi kolačiće isključivo radi pružanja boljeg korištenja stranice kako bi se određene stranice otvarale brže i na svim vašim preglednicima i uređajima. Mjeri se broj posjetitelja i vrijeme trajanja posjete. Na stranici možete pronaći oglase Google-a. Za više informacija o pravilima i kolačićima koje dobivate prilikom posjeta oglasu kliknite ovdje - https://policies.google.com/technologies/ads. U bilo kojem trenutku možete s vašeg računala ukloniti kolačiće koje se dobili pregledom ove stranice. Imate li bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte. Za više informacija što su to kolačići kliknite ovdje - http://www.allaboutcookies.org/

Close